Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály Fotó: Körmend HTP / 112Press 2023. február 22.

Elhunyt a Szentgotthárdon patakba hajtó autó vezetője - vezetés közben lett rosszul

Az autó a Zsidai utcában tért le az útról. A sofőr nem próbált korrigálni és féknyomot sem találtak. A férfi a balesetben nem sérült meg, de az életét már nem sikerült megmenteni.

Pályaelhagyásos baleset történt hétfőn reggel Szentgotthárdon, a Zsidai utcában. Ahogyan azt helyszíni információk alapján megírtuk, egy Opel vezetője rosszul lett a volán mögött.

A híd mellett hajtott patakmederbe az autó Szentgotthárdon - Fotó: 112Press

Az autó letért az úttestről és egy híd mellett belehajtott a Zsida patakba. A gépjármű vezetője a nyomok alapján nem próbált korrigálni, vagy fékezni, feltehetőleg már nem volt cselekvőképes állapotban.

Az Opel kivontatása előtt bokrokat kellett kivágniuk a tűzoltóknak Fotó: Körmendi HTP

Szentgotthárdi és körmendi tűzoltók emelték ki a sofőrt az Opelből, a mentők pedig kórházba szállították. A férfi információnk szerint a balesetben nem sérült meg - néhány karcolást leszámítva -, a kórházba szállítást követően azonban elhunyt.

Rosszullétek a volán mögött

Az elmúlt években több olyan baleset helyszínén jártunk, ahol a jármű vezetője váratlanul, előzmény nélkül lett rosszul a volánnál. Volt, akit sikerült újraéleszteni, de több esetben hiába érkezett gyorsan a segítség, már nem lehetett megmenteni a sofőrt.

2016. decemberében egy Audi száguldott át a körforgalom szigetén, majd egyre gyorsulva villanyoszlopnak csapódott a 11-es Huszár úton. A sofőr rosszul lett, lába a gázpedálra nehezedett az automata váltós autóban, felsőteste a kormányra borult a felesége mellett, akinek csak pár másodperce maradt cselekedni. 

Korábban ebben az utcában egy idős sofőr kapott a szívéhez Skodájában, majd  egy buszmegállóba rohant az autója, ahol súlyosan megsérült egy buszra váró asszony és mentő szállította el a sofőrt és annak súlyosan sérült feleségét is.

Szintén Szombathelyen egy teherautósofőr lett rosszul a volán mögött, miközben áthajtott egy forgalmas kereszteződésen. A férfi biztonságosan félreállt a járművével, majd mentőt hívott magához.

Egyházashetyénél egy motoros megállt, leszállt a motorjáról, majd összeesett és meghalt.

Kőszegen vezetés közben állt meg a szíve egy autóvezetőnek. Őt sikerült újraéleszteni.

Kisebb koccanás történt Szombathely határában. Először azt hitték, hogy az okozó hangosan horkolva alszik, de kiderült, hogy a haláltusáját vívta. Sikerült újraéleszteni.

Acsád közelében egy Mercedes vezetője lett rosszul, letért az útról és fának csapódott az autó. A sofőr meghalt. Csepregen szintén kisebb baleset történt, miután a sofőr rosszul lett. Próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

2020. szeptemberében Mesteri és Celldömölk között árokba hajtott egy teherautó, a sofőr meghalt. Az csak a helyszíni szemle során derült ki, hogy az autó nem az úttesten közlekedett, hanem több száz métert tett meg egy kukoricaföldön, mielőtt az úthoz ért. A sofőr egyetlen helyen sem próbált korrigálni, már eszméletlen lehetett.

Sorkifalud közelében egy 69 éves férfi jelezte az utasának, hogy nem érzi jól magát, ezért megállnak egy kicsit. A sofőr kiszállt, leült az árokpartra és megállt a szíve. Hiába kezdték meg nagyon gyorsan az újraélesztést, nem lehetett rajta segíteni. A sofőr a megállással sérüléstől óvta meg az utasát.

Acsád közelében egy motoros lett rosszul a motorján. A férfi sikeres újraélesztésében a helyszínelő is részt vett.

Újraélesztették a motorjáról leeső férfit Acsád közelében - motoron állt meg a szíve a férfinak

Ezeken kívül még sok hasonló esetről számoltunk be. Volt, akit a háza előtt ért a halál az autójában ülve, vagy munkába érkezett és a parkolóban holtan találtak rá. Beszámoltunk több kamionoshalálról is. Út szélén furcsán parkoló kamionban, vagy épp megállóhelyen álló járműben is holtan találták a sofőrt.

A fenti összeállítással üzenni szeretnénk azoknak, akik egy pályaelhagyásos balesetnél azonnal rávágják, hogy a sofőr biztosan a mobilját nyomkodta és csak alibiből hivatkozik rosszullétre. Bárkivel, vagy bárkinek a hozzátartozójával történhet ilyen...


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.