Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. január 17.

Nem találták meg az osztrák katonákra lövő férfit Szentpéterfán - kutyával, drónnal is keresték az embercsempészt

Videón is megmutatjuk a szentpéterfai események egy részét. Nagy erőkkel érkezett a rendőrség és a TEK a Vas megyei Szentpéterfára, miután egy menekülő külföldi embercsempész Ausztriából Magyarországra szaladva lövést adott le az őt elfogni próbáló osztrák katonákra.

 
A  keresésről délelőtt már beszámoltunk. Felmerült annak a lehetősége, hogy a menekülő ember a szentpéterfai, egykori határőr őrs elhagyott, romos épületében húzta meg magát, ezért a Terrorelhárítási Központ emberei körbevették az objektumot.
 

 

 
A térképen jól látszik, hogy az épület az államhatár közelében található.
 
A volt határőr őrs közel található az osztrák határhoz - itt is keresték a fegyverest Forrás: Google Maps
 
Úgy tudjuk, hogy a vasi egység mellett Győr-Moson-Sopron megyéből is több járművel érkeztek a Terrorelhárítási Központtól.
A TEK SZentpéterfán Fotó: Tánczos Mihály
 
A faluban legalább 20 járművel mozogtak, a hétköznapi családi autónak látszó gépkocsiktól a kisbuszokon át az 5 tonnás  páncélozott Toyotáig. Ez utóbbi szolgált fedezékként a volt őrs épülete előtt.
 
A TEK Szentpéterfán - Fotó: Tánczos Mihály
 
Közben lövedékálló mellényes rendőrök járták végig a környező házakat, arról érdeklődve, láttak-e idegent az udvarukban, vagy a kertek alatt.
 

A TEK Szentpéterfa közelében - fegyveres embercsempészt kerestek

 

 

 

Eközben a TEK drónja a határmenti területet és a kerteket pásztázta.
 
Keresés Szentpéterfa és az osztrák határ között
 
A szükséges előkészületek és felderítés után kiderült, hogy a keresett fegyveres nincs az objektum területén, egyik romos épületben sem. Eközben és ezt követően más területeket is átvizsgáltak, például az osztrák oldalon fekvő  Pinkakertes (Gaas) közelében, magyar oldalon található szennyvíztelepet.
 
A TEK páncélozott Toyotája a szentpéterfai szennyvíztelep mellett
 
A szentpéterfaiak nyugodtan fogadták a rendőrségi akciót és a lezárásokkal járó kellemetlenségeket. Az általunk hallott morgolódás kizárólag a keresett férfira vonatkozott.
 
A TEK kisbusza az egykori őrs bejáratánál
 
 
A helyiek inkább érdeklődve nézték az eseményeket. Amikor a rendőrök azt kérték, húzódjanak hátrébb, biztonságos távolságba, akkor az ott tartózkodók ezt azonnal megtették.
 
A volt határőr őrs udvara
 
A TEK emberei végül 13 óra körül távoztak a településről, de még ezután is több rendőrautót láttak az utcákon a helyiek.
 
A keresés befejezése után, távozás előtt a határőr őrs udvarán
 
 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.