Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság / 112Press 2021. október 18.

Letartóztatták a gyújtogatót - román fiatalember borított lángba 600 szalmabálát Dukánál

A fiatal férfi beismerte a tettét, a bíróság elrendelte a letartóztatását. Duka közelében vette elő az öngyújtóját és eddig nem közölt okból felgyújtotta a bálarakást. Közel 600 bála veszett oda. Videó.

Így nézett ki a terület idén nyáron, amikor a Google autója elhaladt a 8-as főúton, Duka mellett. A szalmabálákat később összegyűjtötték és ezek váltak a lángok martalékává október 15-én.

Nyáron bálázáskor haladt el a Google Street View autója a terület mellett, ezek a bálák égtek el a gyújtogatás után

Sárvári és jánosházi tűzoltók vonultak a helyszínre, miután bejelentés érkezett arról, hogy kigyulladt egy nagyobb bálahalom a 8-as főút közelében. A tűzoltók megpróbálták elválasztani a lángoló halmot a még ép szalmabáláktól, de az erős szél ellenük dolgozott és a bálák közötti légfolyosókon perceken belül átterjedt a tűz az egész bálarakásra.A közel 600 darab szalmabála egy nap alatt égett el. Oltani már értelmetlen lett volna, a tűzoltók a közeli akácost és annak aljnövényzetét áztatták vízsugárral, hogy a tűz ne terjedjen át.

Ahogyan arról még a helyszínről, élő bejelentkezésünkben beszámoltunk, felmerült annak a gyanúja, hogy nem spontán öngyulladás történt, hanem valaki szándékosan gyújtotta meg a bálákat.

Kb. 600 szalmabála égett Duka közelében

A helyszíni szemle adatai alapján megállapították, hogy a tüzet valóban szándékos gyújtogatás okozta. A celldömölki rendőrök a részletes adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül elfogták a gyújtogatás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárt, aki kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Kihallgatását követően a 22 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Szombathelyi Járásbíróság 2021. október 17-én elrendelt.

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.