Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. április 11.

Nem ütötte el a Haladás kisbusza a fejsérülést szenvedett kerékpárost Szombathelyen

A Facebookon terjedő pletykával ellentétben a kisbusz nem elütötte a biciklist, hanem a sofőr megállt segíteni az arccal az aszfalt felé fekvő kerékpárosnak. A látszat csalt és páran bedőltek neki.

Fejsérüléssel szállította a mentő a kórházba azt a középkorú ukrán férfit, aki kerékpárjával hétfőn délután elesett a dr. István Lajos körúton, a Gyöngyös patak hídjának közelében.
A mentők kórházba szállították a fejsérülést szenvedett kerékpárost
 
Az egyik büki gyárban dolgozó férfi a vasútállomás felől tartott a Haladás sportkomplexum irányába, amikor elesett a kerékpárjával és az aszfaltra zuhant, beverve a fejét.
 
Nem sokkal később érkezett a Haladás kisbusza, amelynek a sofőrje látta az arccal az aszfalt felé fekvő férfit az úttesten és a közelében megállt, hogy segítsen neki. Valószínűleg ezt érthette félre az, aki a Facebookon kiírta, hogy a Haladás kisbusza elütött egy kerékpárost.
 
A férfi elesett a biciklijével és arcsérülést szenvedett
 
A segítők mentőt hívtak a sérült férfihez. akivel angolul tudtak beszélni.
 
Facebook, hasraütés
 
Korábban már több esetben adtunk hírt olyan esetekről, amikről a közösségi médiában teljesen mást írtak azok, akik jármű, vagy lakás ablakából láttak valamit, majd a látottakhoz hozzáköltötték az eseményeket.
 
Nem ritka, amikor mentőautó-, vagy rendőrautó balesetet vízionál valaki (lásd pl. itt, vagy itt).
 
Járdáról biciklizett motor elé fiú a kórház mellett, Szombathelyen
 
De pl. egy felborult robogó melletti fekete, szeméttel megtöltött zsák is alapot szolgáltatott ahhoz, hogy halálos balesetről terjedjen a rémhír.
 
Szintén megtörtént, hogy a baleset során megpördülő és az eredeti menetirányával szembe megálló autó vétlen vezetőjét ámokfutónak állították be, aki szembe hajtott a forgalommal.
 
Az ilyen fals "hírek" érdekes módon beégnek néhány ember agyába és ezután lehet olyanokat olvasni a hozzászólásoknál, hogy eltitkoljuk a valós eseményeket (valós = Facebook-ra, TikTok-ra feltett kitalált történet) és sokkal hétköznapibb sztorit írunk helyette, ezzel védve a védendő személyeket.
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.