2018. május 12.

Elaludt a sofőr - cukorszállítónak ütközött a Renault a 86-oson

Éjszakai sporttevékenységből tartott hazafelé az a fiatalember, aki szombaton reggel elaludt a volán mögött a 86-os főúton, Egyházasrádóc és Kisunyom között.

DSC_8286

Körmend felől Szombathely irányába tartott a 86-os főúton egy Renault személyautó szombaton reggel. A sofőr információink szerint elbóbiskolt a volán mögött, az autó pedig lassan áttért volna szemközti sávba, ha ott nem érkezett volna éppen egy szlovén cukorszállító kamion. A Renault érintőlegesen ütközött a félpótkocsi egyik hátsó kerekével, amitől mind a balesetet okozó, mind a vétlen fél kereke súlyosan megrongálódott.

Kerékcsere baleset után - fotó: Tánczos Mihály

A kamionról lepattanó Renault vezetője ekkor taposott a fékbe és a jármű még meg tudott állni az árok előtt. A teherjármű irányítható maradt. A személyautóban nyíltak a légzsákok, a sofőr már teljesen felébredve, karcolások nélkül szállt ki az autójából.

Jól látszik a felni nyoma az aszfalton

A helyszínelés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom a 86-os főúton.  A szlovén kamionsofőrnek egy kollégája próbált segíteni a megrongálódott kerék eltávolításában, de sokáig nem jártak sikerrel. A kamion több tonna cukrot szállított.

DSC_8295

A mostani baleseti helyszínen csupán néhány kirívó szabálytalanságot tapasztaltunk az elhaladó járművekkel kapcsolatban. Az lassan megszokott, hogy a járművezetők akkor sem teszik le a telefont a kezükből, amikor rendőr, vagy roncsok mellett haladnak el, azonban azt már tényleg nem értjük, hogy amikor megkülönböztető jelzéssel állnak járművek a roncs mellett, illetve az úttesten álló kamion mellett éppen dolgoznak, lábak lógnak ki a pótkocsi alól, akkor miért nem jut el néhány járművezető tudatáig, hogy ott bizony nem 90-100-zal kellene elrobogni, hanem lassítva, fokozott figyelemmel. Igaz, nincs kint jelzőtábla, ami a lassabb haladást előírná, de sajnos Magyarországon nincs rendszeresítve a "Használd az agyadat!" figyelmeztető jelzés.

DSC_8285

Kérjük olvasóinkat, hogy ilyen szituációkban óvatosan, lassan haladjanak el a járművek mellett, legyenek tekintettel a baleset résztvevőire és a mentésben résztvevőkre is. Mindez csupán pár másodperces késedelmet okoz, de az úttesten dolgozók nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Köszönjük!

DSC_8317

DSC_8303

DSC_8315

DSC_8296


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.