Barion Pixel
Szerző: Győr-MS MRFK / Veszprém MRFK 2018. november 25.

Drogos és ittas vezetés, autólopás , garázdaság - a polgárőrök autója is megrongálódott egy akcióban

Ittasan, és drogosan hajtott neki két férfi a soproni polgárőrök autójának menekülés közben egy lopott személygépkocsival. Jogosítványuk sem volt. A kutyasétáltatás verekedésbe és gázfegyver használatba torkolt Feketeerdőn, a rendőrök elfogták az 59 éves garázda férfit. Fát döntött a 20 éves fiatal férfi, aki önkényesen vitt el egy személyautót Pápán. Kitekintés a szomszéd megyékbe.

A rendőrséget a Sopronban szolgálatot ellátó polgárőrök értesítették 2018. november 24-én éjjel arról, hogy visszatartanak a helyszínen egy férfit, aki megrongálta az autójukat.

Fotó: Győr-MS MRFK

A kiérkező rendőröknek a polgárőrök elmondták, hogy a IV. László Király utcában egy autóra és az abban ülő két, gyanúsan viselkedő férfira lettek figyelmesek, ezért gépkocsikukkal megálltak mögöttük. Amint kiszálltak a sofőr először hátramenetbe kapcsolt, így nekiütközött a szolgálati kocsijuknak, majd gázt adott és elmenekült a helyszínről.

Fotó: Győr-MS MRFK

A polgárőrök követték a járművet, ami először egy oszlopnak, majd egy parkoló autónak, azután több fának is nekiütközött, mire végül megállt. A sofőr kiugrott a kocsiból és elmenekült, de az utas az autóban maradt.

Fotó: Győr-MS MRFK

Az időközben értesített rendőrök elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították P. Róbert 35 éves szerencsi lakost, akinek a ruházatában kábítószergyanús anyagot találtak. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a kocsit a két férfi az éjszaka folyamán ellopta.

Fotó: Győr-MS MRFK

A férfit lopás elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint - tekintettel arra, hogy a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott - kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését és elmondta, hogy társával együtt a délután folyamán megismerkedtek két férfival.

Fotó: Győr-MS MRFK

Felmentek a sértett lakására, ahol italoztak, kábítószert fogyasztottak, majd ellopták az időközben elalvó sértett értékeit és autóját annak ellenére, hogy jogosítvánnyal egyikük sem rendelkezett. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható másik férfi - P. Róbert társa - felkutatása jelenleg folyamatban van.

Fotó: Győr-MS MRFK

 

Kutyasétáltatásból verekedés és előkerült a gázfegyver

 2018. november 24-én az esti  órákban két férfi összeverekedett Feketeerdőn. A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak egy 59 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy előzetes szóváltást követően gáz-riasztó fegyverével egy esetben lövést adott le.

Fotó: Győr-MS MRFK

A járőrök adatgyűjtés során megállapították, hogy a két férfi kutyasétáltatás közben szólalkozott össze, majd ezután történt a verekedés és a lövés.

Fotó: Győr-MS MRFK

A lövöldözőt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Fotó: Győr-MS MRFK

A gyanúsított kihallgatásán elmondta, hogy mielőtt sétáltatni vitte a kutyáját, magához vette gáz-riasztó fegyverét, hogy az esetleges idegen kutyatámadásoktól megvédje magát.

Fotó: Győr-MS MRFK

Az utcán lett figyelmes a külföldi sértettre, aki szintén két, pórázon tartott kutyájával sétált.

Fotó: Győr-MS MRFK

A férfi úgy érezte, hogy a két kutya túl közel ment hozzá, ebből indult ki a veszekedés, majd a verekedés. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Fa állította meg az autót önkényesen "használó" fiatal férfit

Az eljárás adatai szerint egy 20 éves pápai férfi 2018. november 24-ére virradóra egy pápai lakótelep parkolójából a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül a benne lévő indítókulccsal elindított egy ott tárolt személygépkocsit.

Fotó: Veszprém MRFK

Haladása során Pápa belterületén az autóval egy fának ütközött, majd a járművet hátrahagyva távozott a helyszínről.

Fotó: Veszprém MRFK

A sértettet a rendőrök értesítették, hogy kocsijával balesetet okoztak.  

Fotó: Veszprém MRFK

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították és néhány órán belül, 2018. november 24-én a reggeli órákban otthonában elfogták a feltételezett elkövetőt, előállították a helyi rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: Veszprém MRFK

A férfi ellen a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.