Szerző: 112Press 2018. november 11.

Árokba hajtott a Renault, elsétált a helyszínről a sofőr Rönökön

Egy héten belül legalább a második balesetét szenvedte el a 8-as főúton egy környékbeli férfi. Kedden a falu másik felén tért le az útról, akkor egy másik Renault gépkocsit hagyott magára

Információnk szerint ittas volt az a férfi, aki Szentgotthárd felé tartott a 8-as főúton vasárnap kora este Renault gépkocsijával, amikor eddig tisztázatlan okból letért az úttestről. Az autó hosszan haladt az árokban, majd betonáteresznek ütközött. A gépkocsi hátulja visszapattant a főútra.
 
 
A sofőr ezután kiszállt az autóból és elsétált a helyszínről. A rendőrök azonban megtalálták és bár a baleset során információnk szerint nem szenvedett sérülést, mégis szirénázó mentő szállította kórházba, rendőri kísérettel.
 
DSC_2462
 
Úgy tudjuk, hogy a férfi magában próbált kárt tenni, ezért volt szükség mentőre. A feltételezett sofőrre vérvétel is vár, amiből egyértelműen kiderül, fogyasztott-e alkoholt, vagy valamilyen bódító anyagot vezetés előtt.
 
DSC_2472
 
A helyszínen szagmintát is vettek a vezetőülésről a rendőrök, hogy kiderüljön, ki vezette az autót.
Rönökön megtudtuk azt is, hogy a férfi kedden már szenvedett pályaelhagyásos  balesetet. Akkor egy másik Renault gépkocsit vezetett, letért a 8-as főútról, hosszan haladt szántóföldön, majd egy kerítést megrongálva állt meg. A férfi akkor is elhagyta a helyszínt.  Az autó lökhárítóját a hátsó ülésen találták meg és feltételezhető, hogy nem annál a balesetnél szakadt le az autóról.
 
DSC_2486
 
A műszaki mentést most a rönöki és körmendi tűzoltók segítették, akik kézi erővel lefordították az úttestről a járművet. A helyszínen majdnem történt egy másik baleset is, egy Mercedes vezetője csodálkozott rá a fényhidakra és a roncsra, miközben az előtte haladó lassított is, így a második autó vezetője csak csikorgó fékekkel tudta elkerülni az ütközést.
 
DSC_2466

A helyszínelés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom, azonban akadt érdekesség itt is. Egy Szentgotthárd felé tartó autó megállt az út szélére húzódott tűzoltóautó mögött és mivel a vezetője nem látott senkit, aki irányítaná a forgalmat, így az út közepén leállította a motort és kikapcsolta a világítást. Így tett a mögötte érkező is, az utánuk jövőknek pedig már fogalmuk sem lehetett arról, miért állnak előttük, így ők is megálltak.  Perceken belül húsznál több autó, tehergépkocsi és busz is állt a sorban. Az egyik rendőr lámpával jelzett a sofőrnek, hogy induljon, de csak többszöri jelzés után rakta össze a sofőr, hogy el kellene indulnia.

 

Balogunyomban a 86-os főúton történt ráfutásos baleset az ott "megszokott" módon.

balogunyom2

A kijelölt gyalogátkelőhely előtt megállt egy Körmend felé tartó autó, a mögötte haladó jármű vezetője ezt későn észlelte és autójával nekiütközött az előtte lévőnek.

balogunyom3

A balesetben senki sem sérült meg

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.