Barion Pixel
Szerző: Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport 2023. február 16.

Csónakot és aggregátort kapott az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport

Csónakkal és aggregátorral bővült az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport eszközparkja az Országos Egyesület A Mosolyért Köszhasznú Egyesület jóvoltából. A vízi jármű pl. a Rába folyón a vízi mentéshez elengedhetetlen. Az áramfejlesztő aggregátor pedig segíti a bevetésben résztvevő önkéntesek munkáját.

Az elmúlt évek természeti és egyéb katasztrófái elleni védekezés során bizonyságot nyert, mekkora szerepet játszanak az önkéntesek a megelőzésben, a káresetek felszámolásában, és a helyreállítás folyamatában egyaránt. Az önkéntes mentőszervezetek hatékony munkájának záloga a folyamatos felkészítések mellett a rendelkezésükre álló eszközök bővítése, korszerűsítése.
Csónakot is kapott támogatásként az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport

Ennek jegyében az Országos Egyesület A Mosolyért Köszhasznú Egyesület támogatásával újabb eszközök kerültek a Vas vármegyei területi önkéntes mentőcsoport, az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport birtokába is. A mentőcsoport – a Rábamenti települések védelme érdekében – elsődlegesen vízkár-elhárítási feladatokra specializálódott, így egy esetleges árhullám érkezésekor jó szolgálatot tehet a kutatási-mentési feladatokat segítő motorcsónak, illetve az áramfejlesztő aggregátor biztosíthatja az éjszakai munkavégzés, árvízi védekezés, védműépítés feltételeit
Csónakot és aggregátort kapott az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport
A mintegy nyolcszázezer forint értékű adomány átadására február 14-én, Iváncon került sor. Az átadón Fritz József, a mentőcsoport parancsnokaként köszönetet mondott az egyesületnek az adományért, és ígéretet tett, hogy ha a szükség úgy hozza, a korábbiakhoz hasonlóan minden tudásukat és erejüket latba vetve igyekeznek segíteni a bajbajutottaknak.
Csónakot és aggregátort kapott az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport

Az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport egyebek mellett részt vett a 2013-as dunai árvízi védekezésben, a 2014 szeptemberében a Rábán levonuló árvízi védekezési feladatokban, a 2018-as Őrségben levonuló árhullám elleni védekezésben, valamint a 2021-es sellyei viharkárok felszámolásában.
Támogatás a vasi mentőcsoportnak

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.