Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság / Fotó: Fritz Dzsenifer és Fritz József 2019. június 03.

Ezüstérmet szerzett az Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport a nemzetközi versenyen

Június 1-én, Muraszombaton tartották a Szlovén Köztársaság Védelmi és Mentési Igazgatóság Muraszombati Védelmi és Mentési Kirendeltsége és a Szlovén Vöröskereszt Muravidéki Bizottsága a XXV. Régiós Polgári Védelmi és Vöröskereszt versenyt.

A megmérettetésen a szlovén és külföldi csapatok tagjainak a versenyfeladatok között mezőgazdasági, ipari, közlekedési, szabadidős balesetek során megsérült személyek ellátását kellett végrehajtaniuk, mellette elméleti teszt kitöltésével is felmérték tudásukat.

Fotó: Fritz Dzsenifer és Fritz József

A verseny hasznosnak bizonyult, ugyanis nem csak eredményekkel, de rengeteg tapasztalattal térhetett haza a csapat a megmérettetésről, amelyet a beavatkozások alkalmával is tudnak kamatoztatni.

Fotó: Fritz Dzsenifer és Fritz József

A tizenkét nevező csapat között magyar résztvevőként Vas megyét az Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport képviselte, akik a tavalyi sikerüket megismételve Fritz József parancsnok vezetésével második helyezést érték el a versenyben.

Fotó: Fritz Dzsenifer és Fritz József

Az Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport április 23-tól önálló egyesületként működik, már kutyás kereséssel és búvárral is bővült a tevékenységi körük.

Vas megyét az Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport képviselte a nemzetközi versenyen



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.