Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. október 02.

Videó: Rendőrök és tűzoltók hozták le a templomtorony mellé felmászó bódult férfit Kőszegen

A helyszínre rendőrségi tárgyaló is érkezett éjszaka, miután a templomtorony magasságában, állványzaton ücsörgő férfi nem válaszolt a neki feltett kérdésekre. A magasból mentő gépjármű kosara nem ért fel a Jézus szíve plébániatemplom tornyáig.

A Kőszegi Rendőrkapitányság munkatársai 2022.09.21-én, a késő esti órákban, Kőszegen a Jézus Szíve templomhoz mentek, mert bejelentés érkezett a Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába arról, hogy egy személy tartózkodik a templom felújításához felállított állványzaton.

-A középkorú férfi a kiérkező rendőrök kérdéseire nem válaszolt, nem volt együttműködő és zavartan viselkedett, ezért a helyszínre egy, a tárgyalásra  kiképzett segítő rendőr érkezett. A szakértő segítségnek köszönhetően a férfival sikerült kapcsolatot teremteni és elfogadta a felajánlott segítséget. A rendőrök az állványzaton keresztül, kőszegi tűzoltók segítségével hevederrel biztosították a középkorú férfi lejutását. Biztonságba helyezését követően igazoltatták, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak – válaszolt a 112Press kérdéseire Cser Zsófia rendőr főhadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az esettel összefüggésben a Kőszegi Rendőrkapitányság nem folytat eljárást.

Úgy tudjuk, hogy a bódult férfit a kórházból rendőri kísérettel a pszichiátriára szállították.

Információnk szerint az építési területet biztonsági őr felügyeli, a bódult férfinak azonban sikerült besurrannia.

Az esetről azért csak később számoltunk be, hogy a kőszegi szürettel kapcsolatos rendezvényeken esetlegesen bódult állapotba kerülő vendégek közül senkinek ne jusson eszébe felmászni az állványzaton.

Az alábbi videónk a szüreti felvonuláson készült:

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.