Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. július 04.

Rendőrautó elé rohant három vaddisznó Kőszeg közelében - az egyik vadat elütötte a Skoda

A Cák felé tartó gépjármű vezetője fékezett és próbálta elkerülni az ütközést, de az egyik vaddisznót elütötte, ami a helyszínen kimúlt.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt vasárnap késő este a 8719-es úton, Kőszeg közelében.
 
Rendőrautó ütött el vaddisznót Kőszeg és Cák között
 
Cák irányába tartott egy Skoda rendőrautó, amikor a menetirány szerinti bal oldalról három vaddisznó szaladt át az úton.
 
Rendőrautó ütött el vaddisznót Kőszeg és Cák között
 
A jármű vezetője próbálta elkerülni az ütközést, de a gépkocsi a bal elejével elütötte az egyik állatot, ami a helyszínen elpusztult.
 
Rendőrautó ütött el vaddisznót Kőszeg és Cák között
 
A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom. Az egyik autó vezetője óvatosan elhajtott az út szélén álló rendőrautók mellett, majd gyorsítva haladt tovább. Kb. 100 méter múlva azonban a fékbe taposott a sofőr és hangos dudaszó jelezte, hogy majdnem újabb vadbaleset történt.
 
Rendőrautó ütött el vaddisznót Kőszeg és Cák között
 
A nyomok rögzítésének befejezése után az egyik érintett rendőr megállított egy Kőszeg felé haladó BMW-t és kis türelmet kért a sofőrtől. Mint kiderült, a járőrautó előtt egy termetes sün kocogott át az úton és éppen az érkező jármű alá került volna. Így viszont biztonságban átért a túloldalra.
 
Rendőrautó ütött el vaddisznót Kőszeg és Cák között
 
A kb. 70 kilogrammos vaddisznót az értesített vadász elszállította.
 
Munkatársunknak a baleseti helyszíntől Szombathely felé tartva hat helyen kellett lassítania út szélén legelő őzek, úton átszaladó szarvas,  vagy árok partján megvillanó szemek miatt.
 
Többször hallottuk már, hogy a vaddisznó szeme nem csillan meg a sötétben, de azt is, hogy pirosan villan az apró szem a gépjárművek világításától. Kérjük olvasóinkat, hogy írják meg saját tapasztalatukat!

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.