Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. május 04.

Betörtek dr. Kásler Miklós sárvári házába - az ablakon juthatott be a betörő

Az emberi erőforrások miniszterének házánál hét óránál hosszabb ideig zajlott a helyszíni szemle. Az ablakon juthatott be a betörő az épületbe.

A közelben élők elmondása alapján 13 óra után érkeztek rendőrök a sárvári Hunyadi János utcába, majd szalaggal lezártak egy járdaszakaszt a Petőfi Sándor és a Hunyadi János utcában.

Helyszíni szemle dr. Kásler Miklós sárvári házánál

A rendőrök ezután dr. Kásler Miklós házánál dolgoztak több órán keresztül. A szomszédokat arról kérdezték, hogy hallottak-e valami szokatlant az előző éjszaka.

-Vasárnap éjszaka nagyon vadul ugattak a környék kutyái, nem úgy, mint ami megszokott. Még bosszankodtam is miatta, de nem mentem ki megnézni, mi az oka a hangzavarnak – mondta egy férfi, aki néhány házzal arrébb lakik. Az időpontot egy másik szomszéd is megerősítette.

A kert felől juthatott a betörő a házba

-Idegesen ugattak a kutyák, de nem sejtettem, mi az oka. Csak azután jöttünk rá, miután délután rendőrök érkeztek. A miniszter úr nem lakik itt, ritkán látjuk, de például a múlt héten itt állt a nagy autó, a tetején a kék lámpával – mondta el kérdésünkre egy asszony. – A házat egy férfi gondozza, minden nap itt van, szorgoskodik. Évekig nyugalom volt, azonban nemrégiben munkások érkeztek. Ha jól tudom, parkettáztak. Kicsit gyanús, hogy pont ezután törnek be a házba.

Helyszíni szemle

A helyszínen látottak alapján a ház vasútállomás felőli oldalán lévő ablakon juthatott a betörő az épületbe. Arról nincs információnk, hogy mi tűnt el, vagy mekkora a kár. A helyszínen azt is megtudtuk, hogy nemrégiben egy közeli házba is megpróbált betörni valaki, de a házigazda megzavarta.

Betört ablak a sárvári házon

Dr. Kásler Miklós Budapesten született, Sárváron járt általános- és középiskolába. 2012-ben a város díszpolgárának választották. Jelenleg  az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

hsz6

A közelben találták meg a gyújtogatót decemberben

Csak érdekességként említjük meg, hogy a Petőfi Sándor utca ezen szakaszának másik sarkán áll az a ház, ahová decemberben hazatántorgott az erősen ittas gyújtogató, aki két autót gyújtott fel, de mivel a második tűzgyújtásnál megsérült, így a rendőröket vércseppek vezették el az elkövetőig. 
 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.