Barion Pixel
Szerző: F.Gy.A. / 112Press 2020. június 23.

Leszorítósdit játszott, rendőr-szerű igazolványt lobogtatott az Audi vezetője - egy évre ugrott a vezetői engedélye

Egy évre eltiltotta a járművezetéstől és 325 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a járművezetőt, aki még május 27-én reggel büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni egy másik, előtte szabályosan haladó autóson, amiért az túl lassan ment és sem gyorsítani nem volt hajlandó, sem félrehúzódni előle.

Villogtatással kezdődött, a kamerás autó nem húzódott le

Az eset az M0-ás és az M3-as autópálya csomópontjánál történt. Az Audi vezetője az általa megrendszabályozni kívánt autós mögé érve előbb villogni kezdett, hogy az haladjon gyorsabban, vagy húzódjon félre és adjon neki szabad utat. Miután a sértett egyik elvárásának sem tett eleget, a kanyarodó sávon keresztül megelőzte, majd lefékezett előtte. Emiatt a sértett is  fékezésre kényszerült.

Indokolatlan fékezés

Az Audi sofőrje kisorolt a külső sávba és megvárta, amíg a sértett autója mellé ér. Ekkor meredeken balra kormányozta az Audit, megpróbálta a szalagkorlátnak szorítani a korábban lassúságáért meg büntetőfékezéssel sújtott autóst. Mint az a sértett autós kocsijában működő fedélzeti kamerák felvételein is látszott, kevésen múlott, hogy a két autó összeütközzön.

Mindeközben az Audi vezetője a sofőr oldali ablakon keresztül rendőrségi igazolványnak tűnő tárgyat mutatott a sértettnek, aki még így sem volt hajlandó követni az utasításait és amint tehette, tovább hajtott.

Rendőrségi igazolványra hajazó tárgyat lobogtatott az Audi vezetője

Az Audi vezetője újból megpróbálta rákényszeríteni a másik jármű vezetőjét, hogy soroljon ki a járműforgalom elől elzárt területre, mert beszélne vele. Közben továbbra is valamilyen igazolványt mutatott felé.

Az nem derült ki, hogy mit akart az Audi  vezetője, mi volt a célja, miről akart beszélgetni. Ahogyan az sem világos, hogy ha annyira sietett, akkor miért nem hajtott tovább, miután sikerült megelőznie a másik járművet.

A "megleckéztetett" autóvezető színleg kiállt a forgalomból, ám azonnal gázt adott, amint az őt egzecíroztató sofőr kiszállt a kocsijából.

Miután az eset minden mozzanatát felvette a sértett autójában lévő két fedélzeti kamera, a rendőrség rövid időn belül azonosította az Audi vezetőjét. A 43 éves B. Zoltán először nem emlékezett a történtekre. Nem tulajdonított jelentőséget az afférnak, a rendőröknek azt mondta, az ilyesmi szinte mindennapos.

Később, amint az a történtek után kiadott rendőrségi közleményben olvasható, a kihallgatásán elismerte tettét és sajnálkozását fejezte ki, de hozzátette, hogy szerinte a másik sofőr provokálta őt.

Az ügyészség mindezek alapján gyorsított eljárásban bíróság elé állította közúti közlekedés veszélyeztetéséért. A bíróság B. Zoltánt egy évre eltiltotta a gépjárművezetéstől és 325 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ügyész és a vádlott tudomásul vették a döntést, B. Zoltán védője azonban fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.