Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. szeptember 04.

Frontális karambolt került el az orosz asszony - Suzuki elől hajtott árokba Mercedesszel a 84-esen

Moszkvába indult reggel Hévíz mellől egy orosz asszony, de Sárvár és Rábapaty között balesetet szenvedett. Gyorsan kellett döntenie és ennek köszönhetően senki sem sérült meg.

Suzuki elől hajtott árokba az orosz rendszámú Mercedes a 84-es főúton

 

Áttért a szemközti sávba egy Sárvár felé tartó Suzuki pénteken reggel Rábapaty közelében a 84-es főúton. Szemből egy Mercedes érkezett, aminek a vezetője észlelte, hogy már nem tud megállni, vagy félrehúzódni az érkező autó elől, ezért az árokba kormányozta a néhány hónapos autót.

 

 
A Suzuki vezetője ráfutást akart elkerülni
 
-Utólag tudtam meg, hogy egy traktor haladt elöl, azt követte két dobozos jármű, amik fékeztek. Én ezt későn vettem észre. A fékbe tapostam és balra rántottam a kormányt. Akkor láttam meg a szemből érkező Mercedest. Addigra viszont becsúsztam a dobozos jármű mellé, így nem tudtam visszatérni a sávomba - mondta el kérdésünkre a balesetet okozó Suzukit vezető férfi. - Láttam, hogy a Mercedes behajt előttem az árokba. Megálltam és odasiettem segíteni.
 
DSC_3328
 
A Mercedes nem ütközött a Suzukival. Több hasonló esetben az okozó elhajt a helyszínről. A Suzuki vezetője azt mondta, hogy nem tudna elszámolni a lelkiismeretével, ha így tett volna. A balesetért vállalta a felelősséget.
 
A Mercedest egy orosz asszony vezette.  Vele oroszul tudtunk beszélni.
 
-Láttam, hogy átcsúszott a sávomba egy másik autó és a másik sávban is több autó érkezett. Hirtelen kellett döntenem, ha csak fékezek, akkor összeütközünk. Ezért hajtottam az árokba és igyekeztem elkerülni a fát - mondta az asszony, aki  ekkor elsírta magát. - Elnézést, a stressztől van. Moszkvába indultam, remélem tudom folytatni az utamat. Hálát adok Istennek azért, hogy nem történt nagyobb baj.
DSC_3327
 
A Mercedest autómentő vontatta ki az árokból és bár as jármű csak néhány helyen szenvedett kisebb törést, azt javasolta a hölgynek, hogy mutassa meg Mercedes szervízben az autót szakembereknek, mielőtt elindul vele Moszkvába.
 
DSC_3321
 
A műszaki mentés idejére teljes útlezárás lépett életbe a főút érintett szakaszán, de ez csak néhány percig tartott.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.