Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. január 18.

Anyát és fiát ütötte el egy Fiat a szombathelyi gyalogátkelőhelyen

A gyalogosokat látva két autó is megállt a kijelölt gyalogátkelőhelynél. A harmadik viszont a kettő között nem...

Egy ember súlyosan, egy könnyebben sérült pénteken délelőtt a szombathelyi Zanati úton, amikor egy Fiat elütötte őket a kijelölt gyalogátkelőhelyen.
 
DSC_8241
 
Információnk szerint egy anya és felnőtt korú fia tartott munkába. Az Aptív oldaláról indultak és a Tesco felé akartak átkelni. A gyalogosokat észlelte a belváros felé tartó, külső sávban haladó autó vezetője, valamint a szemből érkező, belső sávban haladó jármű sofőrje is. Mindketten megálltak, mire a gyalogosok megkezdték az átkelést.
 
DSC_8244
 
A belváros felé tartó belső sávban érkező Fiatot vezető középkorú férfi azonban későn jött rá, miért állnak az autók és a jármű jobb elejével elütötte az átkelő nőt és férfit. Az egyik gyalogos súlyosan megsérült,a  mentők kórházba szállították őket.
 
DSC_8237
 
A helyszínelés ideje alatt a belváros irányába egy sávon haladhatott a forgalom.
 
DSC_8222
 
Facebook oldalunkon feltettünk egy tesztkérdést a helyszínen látott forgalmi szituációval kapcsolatban. Ide kattintva megtekinthető a kép és a hozzá kapcsolódó kérdés.
Népszerűtlen, de azért ismételgetjük
 
Tudjuk, hogy az alábbi gondolatok sok embert felháborítanak, de bízunk abban is, hogy egyre többen megértik, mi vele a célunk. A balesetért ez esetben is egyértelműen a személyautó vezetője a felelős, de...
 

Kérjük a gyalogosokat, hogy saját érdekükben a teljes átkelés alatt figyeljenek a forgalomra, kifejezetten arra a sávra, amibe éppen belépni készülnek. Amennyiben nem érzik biztonságosnak, akkor inkább álljanak meg, ne lépjenek az érkező, feltehetőleg figyelmetlen sofőr járműve elé, hiába van elsőbbségük! Nagyon sok baleset megelőzhető lenne így. Anyázni, káromkodni, rosszallóan fejet csóválni, az autó után bemutatni sokkal egészségesebb, mint a mentőautóban azon töprengeni, hogy kinek is volt elsőbbsége.

 

Két gyalogost ütött el egy Fiat Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.