Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / 112Press 2018. november 26.

Elfogták a rendőrök a gyalogost elütő szombathelyi nőt

A rendőrség néhány óra alatt azonosította és elfogta azt a nőt, aki hétfőn reggel elütött egy kijelölt gyalogátkelőhelyen átkelő középkorú asszonyt, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A balesetről részletesen beszámoltunk. Megkeresésünkre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakról tájékoztatott:

"Egy helyi asszony személygépkocsival közlekedett a Dolgozók útján, amikor haladása során a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elsodort egy nőt, aki - az elsődleges adatok alapján - súlyos sérülést szenvedett. A gázoló a baleset helyszínéről segítségnyújtás nélkül elhajtott. A rendőrök rövid időn belül elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 47 éves gépjárművezetőt, akit előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. Vele szemben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított."

Köcse Tamás vezető mentőtiszttől megtudtuk, hogy a mentőegység az árokban találta az elütött hölgyet, akinek a fején, arcán, végtagjain, medencéjén találtak sérüléseket. Fájdalomcsillapítás, rögzítés és sebellátást követően szállították kórházba.

Elfogták a helyszínt elhagyó autóvezetőt - Fotó: Tánczos Mihály

Azt egyelőre nem tudjuk, miért hagyta el a helyszínt a helyi sofőr, azonban arra már élő bejelentkezésünkben is utaltunk, hogy nagyon kicsi az esély arra, hogy egy környéken élő személy titokban tudjon tartani egy ilyen balesetet. Nem csak anyagmaradványok maradtak a helyszínen, de több kamera előtt is elhaladt a jármű, illetve szemtanú is volt. A sajtóban megjelent felhívás után pedig többen is ellenőrizték ismerőseik leírásnak megfelelő autóját.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.