Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2021. augusztus 05.

Macska megkínzásáról készített videójával hencegett a fiatalkorú - emberre uszított kutyát egy férfi (vádemelések)

A fiatalember fejberúgta a macskát és öngyújtóval megégette az állat farkát és nemi szervét. A beteg cselekedeteket videón rögzítette és büszkén megmutatta a vélt barátainak, hogy ezzel is kitűnjön a tömegből.

A Szombathelyi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki a vád szerint 2020. februárjában egy Szombathely közeli községben a család macskáját bántalmazta úgy, hogy az állatot többször a fején és a testén megrúgta, majd öngyújtóval megégette a macska farkát és a nemi szervének környékét.

A vádlott által kifejtett erőszak, a bántalmazások helyére és azok eszközére figyelemmel alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza.

A vádlott a cselekményeiről videófelvételt készített, amelyet barátai, iskolatársai körében a közösségi médiában megosztott.
A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni.

A kép illusztráció Forrás: WCHS

Emberre uszította a kutyáját

A Sárvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2020. augusztusában Sárváron a sértettre uszította a kutyáját a „fogd meg, harapd meg” vezényszavak kiadásával.

A kutya a vádlott parancsára a sértettre támadt és őt többször a kezén és a combján megharapta. A sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének lehetősége is fennállott.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.