Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. március 19.

Alfa Romeo perdített árokba Citroent a 86-os főúton - ráfutást akart elkerülni a sofőr

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton Szombathely-Petőfi-telep és Balogunyom között. Egy Alfa Romeo vezetője későn vette észre az előtte forgalmi okból lassító Opelt és a sofőr az utolsó pillanatban balra kormányozta a járművét.

Az Alfa Romeo ütközött az Opel bal hátsó részével, majd fél-frontálisan ütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő Citroennel.

A vétlen sofőr járműve megpördült és árokba csapódva egy fa előtt állt meg. A balesetben a Citroen vezetője megsérült, őt a mentők a szombathelyi kórházba szállították.

b_2a

Az Opel (a képen Vauxhall logós autó) vezetője elmondta, hogy a balogunyomi vasúti átkelőtől feltorlódott járművek miatt lassított. Körülbelül 20 km/órás sebességgel haladt, amikor a tükörbe nézve látta az érkező Alfa Romeót és tudta, hogy a jármű beléjük fog csapódni.

b_5a

Az Alfa Romeót vezető férfi azt mondta, hogy nem hajtott gyorsan, csak későn észlelte az előtte fékező járművet. Ő és utasa, valamint az Opel sofőrje és utasa nem sérült meg a balesetben.

b_4a

Az úttesten keresztben álló roncs miatt teljes útlezárás volt érvényben, több kilométeres torlódás alakult ki mindkét irányban.

b_6a

A Magyar Közút munkatársa a helyszíni szemle befejezése után letakarította az úttestet, a szombathelyi tűzoltók pedig félretolták a roncsot, így egy sávon, rendőri irányítás mellett megindulhatott a forgalom. Jelenleg tart a műszaki mentés és havazástól nedves az úttest, a közlekedők fokozott figyelemmel hajtsanak el a baleseti helyszín mellett.

Alfa Romeo perdített árokba Citroent a 86-os főúton - ráfutást akart elkerülni a sofőr
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.