Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2020. szeptember 11.

Javítóintézetet indítványoztak az agresszív általános iskolás diáklánynak - megütötte, megrúgta nevelőit

Ütött, rúgott, karmolt és trágár szavakat kiabált több alkalommal az a diáklány, akit tanárai figyelmeztettek a folyamatos hiányzásaira, elmaradásaira. Miután a gyermekotthon egyik munkatársát fojtogatta és többször fejbevágta a telefonjával, rendőrségi ügy lett az agresszióból. Most vádat emeltek a fiatalkorú lány ellen.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú lány ellen, aki gyermekfelügyelőt és pedagógust is bántalmazott az egyik Vas megyei
gyermekotthonban és egy általános iskolában 2019-ben.

A vádirat szerint a vádlott a gyermekotthon folyosóján tartózkodott az egyik éjjel, tíz óra után, ezért a gyermekfelügyelő felszólította, hogy menjen be a hálóba. A vádlott dühbe gurult, kiabálni kezdett, majd fojtogatni kezdte a sértettet, akit megütött és meg is rúgott, valamint többször fejbevágott a telefonjával.

2019. októberében az egyik tanár figyelmeztette a vádlottat az iskolai foglalkozáson a hiányzásai és a tiszteletlen viselkedése miatt. A vádlott azt felelte, hogy mindez nem érdekli őt, és el fog menni az óráról. A pedagógus megpróbálta a kapucnijánál fogva visszatartani a vádlottat, aki ekkor megfenyegette és meg is rúgta őt.

A sértett könnyű sérülést szenvedett a bántalmazástól.

A vádlott továbbá vitába keveredett a gyermekfelügyelővel a gyermekotthon konyhájában a hűtő használata miatt. A nevelő figyelmeztette a vádlottat a házirendre, aki közölte a sértettel, hogy nem fog neki dirigálni, majd durva szavakkal szidni kezdte őt. Végül a vita odáig fajult, hogy a vádlott rátámadt a sértettre, akit megrúgott és meg is karmolt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség javítóintézeti nevelés alkalmazására tett indítványt a vádlottal szemben.

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.