Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. június 02.

Gyerekeik előtt drogozott, majd rugdosta, ütötte az anyát az agresszív apa

A gyerekek előtt drogozó szombathelyi apa a kábítószer hatása alatt többször megverte, rugdosta az anyát, a gyerekek pedig félelmükben a szomszédba menekültek. A gyermekotthonba vitt gyerekek közül az egyiket a szülők engedély nélkül elvitték. Mindkettőjükkel szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétsége miatt emelt vádat azon szülők ellen, akik a vád szerint Szombathelyen a közösen nevelt három kiskorú gyermekük erkölcsi, értelmi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztették

A vád szerint az apa tudatmódosító szereket használt, melyeket az anya tudtával a gyermekek előtt fogyasztott, amitől agresszívvé, és indulatossá vált. A szülők között részben a droghasználat miatt napi rendszerességgel voltak veszekedések, amelyeknek a gyerekek szem- és fültanúi voltak, valamint annak is, hogy az apa többször megrugdosta, felpofozta anyjukat.

A gyermekek félelmükben gyakran a szomszédba menekültek.

A családban tapasztalt veszélyeztető helyzet miatt a gyermekeket hatósági határozattal ideiglenesen a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Gyermekotthonában helyezték el, ahonnan a gyámhatóság engedélye nélkül a vádlottak 2016. áprilisában egyik gyermeküket ismeretlen helyre vitték. A kiskorút a rendőrjárőrök még aznap este a család rokonainál találták meg.

Az illetékes hatóság elrendelte a gyermekek nevelésbe vételét, és őket nevelőszülőknél helyezte el.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.