Szerző: Bács-Kiskun MRFK 2020. február 12.

90 helyett 226 km/órával repesztett az 54-es főúton - 300 ezer forint a büntetés

Az 54-es főúton két olyan gyorshajtót is bemértek, akik 200 km/órás sebesség felett közlekedtek, a megengedett 90 km/óra helyett.

A kecskeméti rendőrök az 54-es főúton sebességellenőrzésük közben két olyan autót is bemértek, amelyek a lakott területen kívüli megengedett legnagyobb sebességet - 90 km/h - átlépve, 210-zel és 226-tal közlekedtek. Ezeknek a gyorshajtásoknak a büntetési tétele autónként 300.000 forint és 8 büntetőpont.

226 km/órával közlekedett a sofőr a megengedett 90 km/óra helyett az 54-es főúton

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

210 km/órával közlekedett a sofőr a megengedett 90 km/óra helyett az 54-es főúton

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Ötszörös féktávolság

Ha a száguldó, új gumikkal felszerelt autóban kitűnő reakcióidejű sofőr ül és az aszfalt is száraz, akkor veszély esetén potom negyed kilométer alatt meg is áll az autó. Ha a pár tizedmásodpercet mélázik a sofőr és az aszfalt sem laboratóriumi, akkor könnyen 300 méter feletti lehet a féktávolság. Kell még valamit írni ehhez, vagy érthető a veszélyforrás?
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.