Barion Pixel
Szerző: 112Press / Videó: ORFK 2020. július 14.

223-mal előzött rendőrautót egy Audi a 84-es főúton - megtévesztően montírozott videót a rendőrség

Az Audi vezetője nem sokat látott az autóból, ami mellett elsuhant a 84-es főúton, de nem sokkal később volt ideje alaposan megszemlélni a villogó fényeit.

 

A 84-es főút rejtélyes okból csábít száguldásra jópár autóvezetőt. Nem véletlenül cirkál itt a civilnek látszó rendőrautó és országos szinten is kirívó értékeket mérnek a kétszámjegyű, 2x1 sávos főúton.Elképzelhető, hogy ezt a sebességet is megmagyarázza majd valaki, pl. ilyen autóval nem lehet 90 km/órás sebességgel haladni, vagy 10 perce feltartotta a sort 75-tel a rendőrautó és az első adandó alkalommal dinamikusan megelőzte a sofőr a zsarukat, csak éppen bemérték közben.

A bemért sofőr megkapta a maga 300 ezres bírságát és előéleti pontjait, majd folytathatta az útját.

Ezek montírozott fények a rendőrségi videókon, a valóságban ez nagyon zavaró lenne

A videóban egy érdekességet is megmutatunk. Már többször felmerült a kérdés, hogy a felvételen látható kék-piros fény eredeti, vagy utólag kerül rá a videóra? Ezekben az esetekben utólag montírozzák rá, gyakorlatilag jelzés értékkel bír az olvasók felé, hogy már megkülönböztető jelzéssel haladnak a bemért jármű után.

Ez azonban félreértésre is okot adott a közelmúltban. Az egyik rendőrségi videónál ugyanis jelentősen elcsúszott a kék-piros fény, mire a hozzászólók a rendőröket kezdték szidni, amiért csak 16 másodperccel később eredtek a gyorshajtó nyomába.
 

Megmutatjuk a bizonyítékot, hogy ez miért nem állja meg a helyét.

Újabb fogások a 84-es főúton

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztályának járőrei az elmúlt hétvégén is tartottak közlekedésrendészeti ellenőrzéseket a 84-es számú főúton. A folyamatos ellenőrzés célja most is a szabálytalankodók kiszűrése volt a közlekedésbiztonsági helyzet javításának érdekében.

Bemért gyorshajtók a 84-es főúton

A nyári időszakban megnövekedett forgalom próbára teszi a gépjárművezetőket és nehezíti a közlekedést. Munkatársaink több olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik jelentősen átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát. Egy sofőr Kissomlyó térségében 90 km/h helyett 169 km/h sebességgel közlekedett, egy másik autós Duka térségében nem sokkal maradt el a múlt heti rekordertől, 90 km/h helyett 192 km/h sebességgel haladt gépkocsijával. A közlekedésrendészeti járőrök a járművezetőket megállították és velük szemben a gyorshajtás miatt közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak.

Bemért gyorshajtó a 84-es főút vasi szakaszán

A főút borgátai szakaszán 90 km/h helyett 166 km/h sebességgel haladt egy autós, akinek szabályszegését rögzítették munkatársaink. A jármű üzemben tartójával szemben közigazgatási bírság kerül kiszabásra.

Bemért gyorshajtó

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat! A felelőtlen járművezetők nem csak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.