Szerző: 112Press 2019. szeptember 04.

Videó: Rendészeti tanévnyitó Körmenden

Videón mutatjuk meg a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium idei tanévnyitóját, a díszmenetet és a tanulókhoz intézett beszédek is meghallgathatók.

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium díszudvarán 77 fő elsőéves, 141 fő másodéves tanuló sorakozott fel. A tanévnyitó elöljárója Molnár Gábor rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, Somogy Megye Rendőrfőkapitánya volt, aki ünnepi beszédet mondott, köszöntötte az ifjú tiszthelyetteseket, valamint a tanulmányaikat megkezdőket. 

 

-Az eddig megszerzett tudásuk és a rendőri munkához szükséges jártasságaik alapján Önök képesek a rendőri szolgálati feladatok ellátására, megerősítve ezzel a határrendészeti és közrendvédelmi feladatokat ellátó állományt. A hatályos jogszabályok lesznek mérvadóak a munkájukban, emellett szolgálatukat humánus hozzáállással, a rászorultak iránti segítőkészséggel és empátiával kell teljesíteni. Azzal is tisztában kell lenniük, hogy munkájuk a hazai és nemzetközi érdeklődés középpontjában fog állni. Pozitív megítélésre akkor számíthatnak, ha intézkedéseik jogszerűek, megjelenésük határozottságot mutat és kulturáltan lépnek fel az intézkedéseik során - mondta az ezredes, aki köszönetet mondott a szakgimnázium igazgatójának és munkatársainak a munkájukért és az előre mutató változtatásokért.

DSC_1541

-Kérem, továbbra is álljanak készen soron kívüli feladatok végrehajtására, mert a közrend, közbiztonság terén esetlegesen bekövetkező változások esetén továbbra is igény van arra, hogy gyorsan tudjunk reagálni.

DSC_1493

Tanévnyitó beszédében Hollósi Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Szakgimnázium igazgatója számos elvárást is megfogalmazott a hallgatókkal szemben, ezek videónkban meghallgathatók. Tréfás utalást is tett egy rögtönzött "bemutatóra", utalva arra, hogy az elsőévesek közül néhány hallgató kidőlt a melegben, miközben a másodévesek között nem történt ilyen.

DSC_1550

A második évfolyamos tanulók szeptember elsejétől próbaidős hivatásos állományban folytatják tanulmányaikat. Ebből az alkalomból ünnepélyes keretek között letették a rendőr esküt.

DSC_1551

 Az ünnepség a második évfolyam díszmenetével ért véget.

DSC_1570

Tanévnyitó a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban - 2019.
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.