Barion Pixel
Szerző: Körmendi Rendészeti Szakgimnázium / 112Press 2019. június 15.

Videó: Repült a rendőrsapka - kibocsátó a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban

A hagyományoknak megfelelően a kibocsátó ünnepség és a díszmenet után a levegőbe hajította sapkáját a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium 108 végzőse. Videókon mutatjuk meg az eseményt.

 

2019. június 15-én 10.00 órai kezdettel tartotta meg a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium kibocsátó és tanévzáró ünnepségét Körmend város főterén.

kr4

Az ünnepség helyszínére és onnan a Szakgimnáziumba a tanulók gyalogmenetben vonultak ki, illetve be. A vendégek fogadása a Batthyány Örökség Központ színháztermének aulájában történt.

A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a Belügyminisztérium, a Rendőrség, az állami és önkormányzati szervek, a Szlovén Rendőr Akadémia képviselői.

A ki- és bevonulás, valamint az ünnepség alatt a zenét a Készenléti Rendőrség zenekara szolgáltatta. Az ünnepség elöljárója dr. Tiborcz János r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Vas Megye rendőr-főkapitánya volt.

kr6

A végzett tanulók megerősítették a 2018. szeptemberében tett esküjüket. Az elöljáró ünnepi beszédében méltatta a 29 éve működő tanintézet munkáját, a húsz éves belügyi háttérintézményi tevékenységet, a rendőrképzés 15 évét, értékelte a végzett kettős jogállású tanulók tanulmányi tevékenységét és a területi szerveknél végrehajtott gyakorlati szolgálatát. Sok sikert kívánt a rendőri hivatás teljesítéséhez.

kr7

A munkájukat kiemelkedően végző tanulóknak, dolgozóknak elismeréseket adtak át:

  • A Belügyminisztérium képviseletében dr. Horváth Ádám István rendőr ezredes a belügyminisztérium személyügyi főosztály vezetője,
  • az országos rendőr-főkapitány képviseletében dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, az ünnepség elöljárója,
  • a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke dr. Hatala József ny. r. altábornagy,
  • a Szakgimnázium igazgatója, Hollósi Gábor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos,
  • Körmend Város Önkormányzata nevében Bebes István polgármester,
  • valamint Szombathely Megyei Jogú Város Közterületfelügyeletének igazgatója dr. Varsányi Péter

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés megyezászlót adományozott a tanintézetnek a megye és a tanintézet közötti kiváló munkakapcsolat és a hosszan tartó együttműködés, valamint a rendőr képzés terén kifejtett munkája elismeréseként. A zászlót Németh Zoltán, a Közgyűlés elnöke adta át.

Hagyományosan a levegőbe repültek a végzősök sapkái Körmenden

Az ünnepség díszmenettel zárult. A vendégek, a kiválóan végzett tanulók és osztályfőnökeik a Szakgimnáziumban állófogadáson vettek részt.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.