Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság / Fotó, videó: 112Press 2019. június 29.

Videó: Konkrét példával szemléltetjük, miért célszerű megfogadni a rendőrség bűnmegelőzési tanácsait

Sokan unottan legyintenek, amikor évről-évre előáll a rendőrség a szezonra szabott bűnmegelőzési tanácsaival. És közülük sokan sírnak, vagy őrjöngenek, amikor a saját bőrükön tapasztalják meg egy könnyen elkerülhető bűncselekmény következményeit.

 

 

 

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megtartotta az idei szezonnyitó turisztikai sajtótájékoztatóját, amelynek Szombathely egyik kedvelt pihenőövezete, a Csónakázótó szolgált helyszínéül. A sajtótájékoztatón Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének munkatársai, valamint a Claudius Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek.

st3

László Péter r. alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője hangsúlyozta, hogy a nagy meleg megviselheti a szervezetet, ezért ne felejtsük el, hogy az időjárási viszonyokhoz a gépjárművezetőknek is alkalmazkodniuk kell.

st4

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek megelőzése érdekében meleg időben fokozott türelemmel közlekedjenek, valamint figyeljenek a gyalogosokra és a kerékpárosokra is, hiszen a tapasztalatok szerint a pihenni vágyók gyakran indulnak el gyalogosan, vagy éppen két keréken felfedezni a környéket. Felhívta a figyelmet, hogy nyári időszakban a fürdőhelyek környékén megnövekszik a járműforgalom, ezért induljanak el kellő időben otthonról és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben.

st6

Némethné dr. Zsigó Zita c. r. alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője kiemelte, hogy az egész évben folytatott bűnmegelőzési programjaik mellett hangsúlyozottan kap szerepet az üdülőövezetek környékén folytatott prevenciós tevékenység. A nyári időszakban Bűnmegelőzési strandparti program keretében várják tanácsaikkal az érdeklődőket a fürdőhelyeken. Felhívta a figyelmet arra, hogy strandolás közben sem szabad megfeledkezni a vagyonvédelmi szabályokról. A fürdőhelyek nem vállalnak felelősséget az őrizetlenül hagyott értéktárgyakért, a táskára terített törölköző pedig nem védi meg az értékeket. Amennyiben van értékmegőrző, feltétlenül vegyék igénybe! Nem célszerű a strandra nagyobb mennyiségű készpénzt vinni. A feltűnő és értékes használati tárgyakat tanácsos otthon hagyni. Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy a gyermekek biztonsága nyári szünidő alatt is kiemelkedő fontosságú. A gyermekek védelmét legmegfelelőbben a szülői felügyelet szolgálhatja. Fontos, hogy a szülők, nagyszülők mindig tudjanak arról, hogy a fiatalok hová mennek, hol tartózkodnak.

st2

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa a sajtótájékoztatót követően a Csónakázótó környékén parkoló gépjárművek szélvédőjén – a gépjárműfeltörések megelőzése érdekében – figyelemfelhívó, vagyonvédelmi tájékoztató szóróanyagot helyezett el.

st1

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség, valamint a Szombathelyi Közterület-felügyelet együttes jelenlét biztosításával járul hozzá a szünidő zavartalanságához.

Amennyiben jogsértés áldozatává vált, kérjük, forduljon bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.