Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. július 25.

Kombájn vágóasztalának csapódott előzésben lévő Audi a 86-os főúton, Kisrádócnál

Egy Kisunyom felé tartó teherautó kezdett lassú mezőgazdasági munkagép előzésébe, amikor a teherautó mellett a padkán elhajtott egy Audi, ami megpördült és a kombájn vágóasztalának csapódott.

A csütörtök délutáni balesetben senki sem sérült meg, azonban a 86-os főút érintett szakaszán nagyobb torlódás alakult ki.
 
DSC_6412
 
Információnk szerint az aratás végeztével a John Deere kombájn pár száz méterrel korábban hajtott fel a főútra, kísérőautó segítségével és nem sokkal később már el is hagyta volna a 86-ost. A járműszerelvény kb. 25 km/óra sebességgel haladt.
 
DSC_6440
 
A szlovák rendszámú teherautó magyar vezetője kérdésünkre elmondta, hogy belenézett a tükörbe, kitette az irányjelzőjét és így kezdte meg az előzést. Az Audi ezután húzott el mellette a padkán, majd a személyautó sofőrje elvesztette az uralmát a járműve felett és ezután ütközött a John Deere munkagéppel. Az Audi a teherautóval nem ütközött.
 
DSC_6430
 
Az Audit vezető fiatalember nem kívánt a kérdéseinkre válaszolni.
 
DSC_6432
A helyszínen körmendi hivatásos és egyházasrádóci önkéntes tűzoltók segédkeztek. A forgalom egy sávon haladhatott, rendőri irányítás mellett.
 
DSC_6413
 
A mezőgazdasági munkagépek vezetői nincsenek könnyű helyzetben, mivel számukra sok helyen nem állnak rendelkezésre olyan főutakat tehermentesítő mezőgazdasági utak, mint Ausztriában, így kénytelenek igénybe venni a főutakat is a munkaterületre jutáshoz.
 
DSC_6419
 
Azt a munkagépek vezetői is tapasztalják, hogy egyre nagyobb a feszültség a járművezetőkben, ha lassabb haladásra kényszerülnek egy-egy traktor, kombájn, vagy egyéb munkagép miatt. A 2x1 sávos utakon sokszor félreállni sincs lehetőségük, hogy biztonságosan elengedjék a feltorlódott járműveket.

Kombájn vágóasztalának ütközött egy megpördülő Audi Kisrádóc közelében, a 86-os főúton




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.