Szerző: 112Press 2022. február 12.

Volvo kamion oldalának nyitotta a VW kisteherautó ajtaját a sofőr Kőszegnél

A két sofőr máshogyan emlékezett a történtekre, de a nyomok beszédesek voltak a román rendszámú kamion oldalán. A 87-es főúton történt balesetben senki sem sérült meg.

A 87-es főúton tartott Lukácsháza irányába egy román rendszámú Volvo kamion pénteken. A kőszegfalvi elágazó közelében a sofőr egy út szélén álló VW kisteherautót került ki, amikor a kamion kitörte a kisteherautó vezetőoldali ajtaját és a járművet néhány centiméterrel arrébb lökte.

Volvo kamion törte ki a VW kisteherató ajtaját a 87-es főúton

A Volkswagen vezetője szerint a kamion nekihajtott a nyitott ajtónak, a kamionsofőr viszont azt mondta, hogy a Volvo fülkéje már elhaladt a VW mellett, amikor a sofőr kinyitotta az ajtót.

A sérülések a pótkocsi közepénél kezdődnek

Hozzátette, látta, hogy a kisteherautó ajtaja résnyire nyitva van, de azt gondolta, hogy a sofőr az érkező kamion láttán nem nyitotta ki teljesen az ajtót. Szemből másik jármű érkezett, így a kikerülésnél nem húzódott át a szemközti sávba.

Kamion fordította ki a kisteherautó ajtaját

A nyomok alapján a Volvo fülkéje nem, csak a pótkocsi akadt össze az ajtóval, ráadásul a rongálódás a pótkocsi közepénél van, ami a kamionsofőr elmondását támasztja alá.

A kisteherautó ajtaja elérte a pótkocsit

Megjegyzés: a VW kisteherautó nem a Magyar Közút járműve.

Ne szemeteljenek!

Még tartott a helyszínen az adategyeztetés, amikor egy asszony érkezett és zsörtölődni kezdett, amiért üvegtörmelékkel és roncsdarabokkal "odaszemeteltek" az útra és a területre. A mérges nő felsorolta, mennyi mindent dobáltak már a fák közé és az árokba. A helyszínen lévők nyugtatni próbálták, hogy nem szándékosan az ő területe előtt történt a baleset és nem az volt a céljuk, hogy őt bosszantsák, a törmeléket pedig feltakarítják. "Hiszem, ha látom!" - mondta erre az asszony. 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.