Barion Pixel
2015. október 29.

Vigyázzunk a temetői tolvajokkal

A rendőrség a korábbi évekhez hasonlóan fokozottan készül a halottak napjára és a mindenszentekre. A temetőkre vezető mellékutakon, a temetők melletti parkolókban és a temetőkben is lehet számítani rendőrökre és polgárőrökre.

A temetőkben az értékeket ne hagyjuk őrizetlenül, például a kabátokat és a táskákat. Az idősebb hozzátartozókkal próbáljunk meg együtt ki menni a temetőbe, nagy lesz a forgalom, ők nehezen közlekednek és igazodnak el a nagy tömegben.
Ráadásul a koszorúkat, virágokat, mécseseket is valakinek be kell vinni a temetőbe. A parkolókat nem ekkora forgalomra méretezték, sajnos a többség a temető bejáratától távolabb tud csak megállni.


A tavalyi bűnmegelőzési akcióról készült videónk.

A gépjárművek utasterében ne hagyjanak semmit, az autó lezárását ellenőrizni kell, figyeljünk az autó mellé tett táskákra, csokrokra. Sokszor a temetőbe vesszük észre hogy kint maradt a parkolóban.

DSC_3873a

A rendőrök és a polgárőrök szórólapok segítségével próbálják felhívni a temetőbe érkezők figyelmét a lopásveszélyre.

DSC_3878abc

Aki tömegközlekedési eszközzel érkezik a temetőbe, az figyeljen arra, hogy a nagy tömeg vonzza a zsebeseket. Ellenük csak egyféleképpen lehet védekezni, ha az értékeket a belső zsebekbe tesszük és a táskákat magunk előtt tartjuk.

Aki bármi gyanúsat észlel, kérjen segítséget a 112 –es általános segélyhívószámon és a 107-es rendőrségi hívószámon.

Temetői tolvajokra figyelmeztetnek




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.