Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. szeptember 09.

Az életmentő rendőrökkel beszélgettünk a celldömölki tűzeset helyszínén - videó

Nagy Péter főtörzszászlós és Uránovics Béla törzszászlós körzeti megbízottak tudták, hogy a lángoló vadászháznak van egy lakója, akinek az autója is a ház mellett állt. Betörték az ajtót és rátaláltak az ajtótól másfél méterre eszméletét vesztő nőre, akit kihoztak az égő épületből.

Az 1878-ban épült vadászházban élő asszonyt nyáron komoly csapás érte, elveszítette a férjét. Néhány hónappal később pedig leégett a házuk, de az élete két rendőrnek köszönhetően megmaradt.
 

 

Fél nappal a villámcsapás következtében keletkező tűz után már szorgos munkát láttunk a celldömölki birtokon. A törmeléket már kihozták a házból és éppen a tetőt fóliázták a segítők. Erre szükség is volt, mert komoly viharfelhők gyülekeztek az égen.
 
DSC_2338
 
A Celldömölki Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának két körzeti megbízottja, Nagy Péter főtörzszászlós és Uránovics Béla törzszászlós először nem akartak nyilatkozni, mint mondták, csak a munkájukat végezték. Végül azonban elmondták, mi történt hajnalban.
 
Betörték a bejárati ajtót
 
A lángokat kb. 3 kilométerről látták meg és először azt hitték, hogy a szomszédos fatelep ég. Közelebb érve azonban már egyértelművé vált, hogy a vadászház áll lángokban. Értesítették a tűzről a központot, majd körbejárták az épületet. Tudták, hogy a háznak egy lakója van, akinek az autóját is megtalálták a ház mellett, így alapos okuk volt feltételezni, hogy az idős asszony a bezárt és egyre jobban égő házban van.
 
DSC_2337
 
Néhány pillanat múlva berúgták a kazettás ajtót és a belülről zárban lévő kulcsot elfordítva kinyitották a nyílászárót. Az épület belsejét füst borította, miközben mindenhonnan ropogás és recsegés hallatszott. Az ajtónyitáskor a huzat egy kicsit elszívta a füstöt, így vették észre az ajtótól kb. másfél méterre ájultan fekvő asszonyt. Azonnal megragadták és kivitték a házból. Közben folyamatosan hullott a parázsló törmelék a padlóra.
 
Az ajtó mögött feküdt az eszméletlen asszony
 
Az asszony nem sokkal később magához tért, ezért gyorsan kifaggatták, van-e más is a házban, vagy van-e pl. gázpalack? Mindenre nemleges választ kaptak, így már az asszonnyal maradva várták a tűzoltókat.
 
DSC_2346
 
A hölgy elmondta, hogy egy hatalmas dörrenésre és csattanásra ébredt, majd pár másodperccel később már lángolt is a tető és füst borította be a szobákat. Mint később kiderült, a villám a kéménybe csapott bele, lefaragva a téglákat és azonnal lángba borítva a fa tetőszerkezetet. Az asszony megpróbált kimenekülni a házból, de a belélegzett füst miatt nem messze az ajtótól összeesett.
 
Villámcsapás nyoma a kéményen

A mentők az asszonyt kórházba szállították, információnk szerint nincs életveszélyben.

Újabb vihar érkezik

 

Körzeti megbízottak mentették ki az égő házból az eszméletlen asszonyt Celldömölkön



 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.