Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség Fotó: 112Press 2022. április 26.

Vádemelések: Épület elé kihúzott haldokló, halálos kerékpárbaleset, ellökött unokahúg és garázdaság kosárlabda meccsen

Az átmeneti szállóból az utcára húzta ki az eszméletlen férfit a vagyonőr, majd magára hagyta. Később már nem tudták megementeni az életét. Vádat emeltek ellene, ahogyan a sárváron halálos balesetet okozó asszony ellen is. Egy fiatalt harmadszorra tilthatnak el a vezetéstől, de ez eddig sem érdekelte.

A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy szombathelyi átmeneti szállás személy- és vagyonőreként dolgozott. A vádlott 2020. májusában egy, a szállóban eszméletlenül fekvő férfit a ruházatánál fogva kihúzott az épület hátsó bejárata elé, ahol magára hagyta. Az öntudatlan férfit kilenc perc elteltével az átmeneti szálló alkalmazottja észlelte, és a mentők értesítése iránt intézkedett.

A kihívott mentők a férfit újraélesztették, később azonban a kórházban elhunyt. A vádlott azon magatartása, hogy az eszméletlen férfit magára hagyta és – a mentőszolgálat azonnali értesítésének elmulasztásával – nem nyújtott tőle levárható segítséget, hozzájárult a sértett később bekövetkezett halálához.

A kép illusztráció

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ellökte 11 éves unokahúgát egy telefon miatt - vádat emeltek a fiatal férfi ellen

A Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki a vád szerint 2021 júniusában, Sárváron a saját tulajdonának tartott mobiltelefont úgy vette el a 11 éves unokahúgától, hogy őt a földre lökte, majd a ruházatát – melyben a mobiltelefon volt – lerántotta.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Nem vette észre a kerékpárost - meghalt a férfi

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2021. augusztusában, a 8701-es számú főúton elütött egy idős férfit. A vádirat szerint a sértett a vádlottal azonos irányba haladt kerékpárral, melyhez egy utánfutó volt kapcsolva.

Halálos baleset Sárvár határában - felborult a kerékpárost gázoló Hyundai

A Hyundai sofőrje – annak ellenére, hogy a láthatóságot semmi nem korlátozta – nem vette észre a kerékpárost, ezért – miután utolérte – a gépkocsija jobb elejével a kerékpár utánfutójának, majd hátsó kerekének ütközött. A sértett leesett a bicikliről, a vádlott gépjárműve pedig az út melletti árokba, ott egy fának csapódott és a tetejére borult. Az idős férfi a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elhunyt.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni
 

Lopott és eltiltás alatt vezetett

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás vétsége és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki a vád szerint 2021 júliusában, Celldömölkön a vele egy háztartában élő nagymamájától 30 ezer
forint készpénzt lopott el.

A vádlott egy nappal később annak ellenére vezetett személyautót, hogy őt a szabálysértési hatóság – engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt – korábban két alkalommal is eltiltotta a közúti járművek vezetésétől.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közérdekű munka büntetés és (ismételt) közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.
 

Garázdaság a kosárlabda mérkőzésen

A Körmendi Járási Ügyészség (részben csoportosan) nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a tíz férfival szemben, akik a vád szerint a 2021. októberében, Körmenden megrendezett kosárlabda-mérkőzésen
hazai és vendég szurkolóként vettek részt. A vádlottak a mérkőzés végéhez közeledve lökdösődtek és dulakodtak egymással, valamint a biztonsági szolgálat tagjaival.

Magatartásuk alkalmas volt arra, hogy a nyilvános rendezvényen tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.
A Körmendi Járási Ügyészség pénzbüntetés és országosan a kosárlabda sportrendezvények látogatásától való eltiltást indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

A büntetőjogi szabályozás szerint a bíróság az elkövetőt a sportrendezvénnyel összefüggésben elkövetett bűncselekmény miatt egy évtől öt évig terjedő időtartamra eltilthatja sportrendezvény látogatásától, vagy sportlétesítménybe való belépéstől.
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.