Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / Fotó, videó: 1212Press 2023. március 03.

Vádat emeltek a frontális balesetet okozó nő és a 80 évesen szexuális erőszak bűncselekmény büntetőügye alól kibúvó férfi ellen

A Muskátli utcában okozott súlyos sérüléssel járó frontális balesetet egy figyelmetlen sofőr egy évvel ezelőtt. Most vádat emeltek ellene. Ahogyan az ellen a szexuális erőszakkal vádolt 80 éves férfi ellen is, aki külföldre szökött a büntetőeljárás elől. Annak a férfinak is bíró elé kell állnia, aki álnéven tett hamis bejelentést állatkínzásról, emiatt rendőrök mentek ki a bejelentésben szereplő címre.

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2022 márciusában, Szombathelyen vezetett személyautót, későn észlelte az általa használt forgalmi sávban forgalmi okból megálló másik gépkocsit, az ütközés elkerülése miatt vészfékezett, azonban nekiütközött az előtte álló autónak, majd átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött az ott közlekedő személygépkocsival.

Frontálisan ütközött két Renault, miután farostlemez zuhant egy Mitsubishire

A vádlottal szembejövő, vétlen autó vezetője nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében, nála súlyos egészségromlás alakult ki.

Frontálisan ütközött két Renault, miután farostlemez zuhant egy Mitsubishire
A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A balesetről és annak előzményéről korábban részletesen beszámoltunk.

80 évesen vonta ki magát a szexuális erőszakkal vádolt férfi a büntetőeljárás alól

A Körmendi Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat azzal a nyolcvanas éveiben lévő férfival szemben, aki a vád szerint szexuális erőszak és más bűncselekmény miatt ellene folyamatban lévő büntetőügyben bűnügyi felügyelet alatt
állt, Szentgotthárd közigazgatási területét nem hagyhatta el, azonban 2022. márciusában engedély nélkül külföldi lakóhelyére távozott azért, hogy az ellene folytatott büntetőeljárás alól kivonja magát.

A Körmendi Járási Ügyészség fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

Álnéven tett valótlan bejelentést

A Sárvári Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 januárjában a 112 segélyhívó központba álnéven bejelentést tett, hogy egy Rába melletti községben az általa megnevezett férfi rövid láncon két kutyát tart úgy, hogy az állatoknak nincs ivóvizük, ételt sem ad neki, emiatt az ebek olyan soványak, hogy kilátszanak a bordáik.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valótlan, a vádlott által megjelölt helyen tartott kutyák gazdája megfelelő életkörülményeket biztosít az állatoknak.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Takarítónőként lopta az aranyat a munkaadójától

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2022 májusától három hónapon keresztül lopott el arany ékszereket egy szombathelyi családi házból, ahol takarítónőként dolgozott. A bűncselekménnyel okozott több mint 900.000 Ft kárból a nyomozás során 270.000 Ft kár négy darab ékszer lefoglalásával és a sértettnek kiadásával megtérült.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.
 

Nem fizette ki a szállás árát
 

A Kőszegi Járási Ügyészség három rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2022 márciusában, Bükön három szálláshelyen is éjszakázott úgy, hogy már a szobák lefoglalásakor sem állt szándékában a szolgáltatások árát kifizetni.
A vádlott a bűncselekménnyel a sértetteknek összesen több mint 100.000 Ft kárt okozott. A nyomozás során a vádlott két sértett kárát megtérítette.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.