Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2022. június 22.

Fürdőben meztelen öltözői képeket készítő kukkoló és lövöldöző férfinak segítséget nyújtók ellen emeltek vádat

A férfi négy év alatt legalább 155 ruhátlan emberről készített felvételt egy Vas megyei fürdőben, a képeket pedig az otthoni számítógépén tárolta. Vádat emeltek ellene, ahogyan az osztrák határon lövöldöző embercsempész menekülését segítő két moldáv férfi ellen is.

A Sárvári Járási Ügyészség különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint négy éven keresztül egy Vas megyei fürdő öltözőjében mobiltelefonjával 155 ruhátlan sértettről – tudtuk és beleegyezésük nélkül – készített fényképfelvételeket, illetve videófelvételeket és azokat otthonában, az asztali számítógépén tárolta. A vádlott cselekményével jelentős érdeksérelmet okozott a sértetteknek.

Lebukott a kukkoló - a kép illusztráció

A Sárvári Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

A határon lövöldözött, majd elmenekült

A Szombathelyi Járási Ügyészség bűnpártolás vétsége miatt emelt vádat azzal a két moldáv férfival szemben, akik a vád szerint egy embercsempésznek nyújtottak segítséget abban, hogy a hatóságok elől meneküljön.

2022 januárjában két külföldi férfi 13 afgán személyt szállított az osztrák-magyar határhoz, azért, hogy segítsenek nekik az államhatár tiltott módon történő átlépésében. Amikor átértek Ausztriába, ellenőrzésre nem álltak meg, az osztrák
határőröknek el kellett ugraniuk az embercsempészek járműve elől.

A nagy sebességgel haladó autó később egy földúton lesodródott az útról és felborult. Az egyik embercsempész a hatóságok üldözése elől Magyarország területére szökött vissza, melynek során az osztrák katonák járművére 2-3 lövést is leadott.

A TEK SZentpéterfán Fotó: Tánczos Mihály

A fegyveres férfi ezt követően erdős területeken bujkált, majd segítséget kért a további meneküléshez. Ennek érdekében ismeretlen személyek a két vádlottat Magyarországra hozták, a költségeik fedezésére pedig 7.600 eurót adtak át.

A TEK páncélozott Toyotája a szentpéterfai szennyvíztelep mellett

A bűnpártolással vádolt moldáv férfiak a meneküléshez egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit vásároltak és az embercsempésszel együtt elindultak, amikor 2022. január 19-én a rendőrök Körmenden közúti ellenőrzés alá vonták őket. A járőrök a lövöldöző embercsempészt azonosították az autó egyik utasaként.

Keresés Szentpéterfa és az osztrák határ között

A Szombathelyi Járási Ügyészség a bűnpártolást elkövető vádlottakkal szemben felfüggesztett fogházbüntetés, Magyarország területéről történő kiutasítás és vagyonelkobzás kiszabását, továbbá az elkövetéshez használt gépjármű elkobzását indítványozta. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

%%GALLERY%%

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.