Szerző: Tapolcai Járási Ügyészség 2019. április 17.

Csapdába csalták és kirabolták a pizzafutárt Sümegen - vádat emeltek a két férfi ellen

A Tapolcai Járási Ügyészség alig egy hónappal az elkövetés után vádat emelt azzal a két, 20 és 25 éves férfival szemben, akik 2019. március 16-án este egy pizzafutárt raboltak ki Sümegen.

A vádiratban foglaltak szerint az egymással baráti kapcsolatban álló elkövetők már a megelőző két hétben beszéltek a rablásról, majd március 16-án este elhatározták, hogy gépkocsival Sümegre mennek, ott pizzát rendelnek, a kiérkező futár pénzét pedig erőszakkal elveszik. A két férfi este kilenc óra körül indult el Tapolcáról, amikor a fiatalabb elkövető pizzát rendelt egy sümegi ételfutár cégtől. A vádlottak az álcázásukhoz külön ruházatot vittek magukkal, és arra is készültek, hogy gépkocsijuk rendszámtábláját legyen mivel letakarni.

Fotó: Veszprém MRFK

Az elkövetők egy Sümeg külterületén lévő buszmegállót határoztak meg az átvétel helyeként, melynek közelében megálltak, járművük rendszámtábláit lefedték, arcukat eltakarták, kezükre kesztyűt, cipőikre zoknit húztak, s várták a pizzafutárt, aki fél tíz körül ért a buszmegállóhoz.

Fotó: Veszprém MRFK

A vádlottak a futárhoz mentek, akit a fiatalabb elkövető olyan erővel ütött fejen, hogy az attól elesett, a kezében tartott pizzásdobozokat és a rajtuk lévő pénztárcát pedig elejtette.

Fotó: Veszprém MRFK

A vádlottak ezután is többször megütötték a sértettet, aki a földről felállva a fiatalabb támadóját megrúgta, aki azonban erre őt ismét a földre lökte. A sértettnek sikerült felállnia, és a vádlottaktól eltávolodva telefonon segítséget hívnia, amit a két vádlott meghallott.

Fotó: Veszprém MRFK

Az idősebb elkövető végül megtalálta az elejtett pénztárcát, benne az aznapi bevétellel és a sértett személyes okmányaival, valamint bankkártyájával, s azt magához vette.

Fotó: Veszprém MRFK

A helyszínről elmenekült vádlottakat a rendőrök mintegy 20 perc elteltével igazoltatták, a gépjárműben pedig az álcázáshoz használt ruházaton túl a mintegy 170 000 forintot tartalmazó pénztárcát is megtalálták.

Fotó: Veszprém MRFK

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.