Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2019. szeptember 05.

Felfüggesztett börtönt indítványoztak kábítószer birtoklásért, pénzbüntetés ittas vezetésért

Gyorsított eljárásban pénzbüntetést kapott egy ittas vezető, egy kábítószert birtokló férfi ellen pedig felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki többféle kábítószert tartott magánál az autójában és a lakásán 2019 februárjában.

A vádirat szerint a nyomozó hatóság a csekély mennyiséget meghaladó mennyiségű maruihuánát, speedet és egy fél LSD bélyeget foglalt le a vádlott kőszegi lakásából, valamint gépkocsijából, ami Szombathelyen, az egyik utcában járó motorral állt.

Helyszínen elvégzett drogteszt Fotó: Tánczos Mihály / 112Press

A vádlott fogyasztott is kábítószert, szervezetéből amfetamin, kokain és marihuána hatóanyagát mutatták ki.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Ittasan vezetett

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban kedden állította bíróság elé azt a férfit, aki ittasan vezette a gépkocsiját a Vasvár és Oszkó közötti úton, 2019 augusztusának egyik reggelén. Az igen enyhe fokban ittas vádlott vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően 80.000 forint pénzbüntetésre és 8 hónap „B” kategóriára korlátozott járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat.

Az ítélet jogerős.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.