Barion Pixel
Szerző: 112Press 2018. október 23.

Vadász ütött el egy termetes szarvast Volkswagennel a 86-os főúton

A szombathelyi vadásziskolába hozta a fiát az a férfi, aki a 86-os főúton autójával elütött egy gímszarvast Petőfi-telepnél. A 12 év körüli állat a helyszínen kimúlt, a sofőr karcolásokkal megúszta a balesetet.

DSC_1086
 
Vérző fejű ember ment be a 86-os főúton Petőfi-telepnél található Józsi bácsi vendéglőjébe. A férfi elnézést kért, majd röviden elmagyarázta, hogy nem ölt meg senkit, csak egy szarvas nézett be a szélvédőjén. A sofőr azt kérte, hogy hadd mosakodhasson meg.
 
szarvas_86a2
 
- A sors fintora, hogy magam is vadász vagyok és a fiamat vittem a Hermann Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskolába, ahol ő is vadásznak tanul - tudtuk meg a Volkswagen vezetőjétől, miután megmosakodott. A haja azonban még ekkor is tele volt apró üvegszilánkokkal. - Nem láttam a szarvast, egyszer csak elsötétedett a szélvédő és ütköztünk. Szinte vakon próbáltam az úton tartani az autót. Még soha nem ütköztem nagyvaddal.
 
DSC_1081
 
A férfi rutinjának is köszönhető, hogy az autót sikerült biztonságosan megállítani. Nemsokára egy autós is megállt mellette, aki felelősségre vonta, minek száguldozott, illetve azt erőltette, hogy a szarvast le kell húzni az útról.
 
DSC_1085
 
- Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de a bölcsességei nélkül is van elég bajom. A kiérkező helyszínelő viszont mindent nagyon profin kezelt. Az én balesetem után pedig azonnal robogott egy olyan vadbalesethez, ahol megsérült valaki.
 
 
DSC_1082
 
- Az autóm öt hónapos, de már 40 ezernél több kilométer van benne, talán ebből is látszik, hogy a munkám a vezetés. Mindig megfontoltan vezetek és ezt úgy tudom megtenni, hogy időben elindulok az úti célomhoz. Ezúttal is ez történt. Nem száguldoztam és a fiam is mellettem ült. Mindketten be voltunk kötve. Ez a baleset a megítélésem szerint elkerülhetetlen volt, hiszen azt sem láttam, honnan ugrott a kocsi elé a vad. A szarvast emberként is sajnálom, de vadász szemmel nézve is. Az agancsa eltörött az ütközéskor, de szerencsére nem szúrt be vele az utastérbe.
 
DSC_1078

 

A sofőrtől megtudtuk, hogy van Casco az autóján, a vadásztársaságtól a biztosítása önrészét fogja kérni. A baleset "vadveszély" tábla előtt történt.

Az elütött szarvast ábrázoló képet a Volkswagen vezetőjétől kaptuk. Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.