Barion Pixel
Szerző: VMRFK / 112Press 2015. november 10.

Szarvas amortizálta le az új Volvót Egervölgynél

A kb. 130 kilós állatot ugrás közben ütötte el a Volvo. Az autó vezetője nem sérült meg a balesetben.

A Volvo vezetője nem sérült meg a balesetben

A baleset kedden reggel történt a 8439-es úton, Egervölgy és Bejcgyertyános között.

A Volvo ugrás közben gázolta el a 130 kilós szarvast

Korábbi felvételek

A közelmúlltban két másik anyagi káros vadbalesetről is beszámoltunk. A képeket elnézve csoda, hogy senki nem sérült meg.

 

 

 
Érdemes egy pillantást vetni ezekre a felvételekre is:
 
 
Mit lehet tenni a vadbalesetek kivédésére? Sokat nem, legfeljebb otthon maradni. A "kivilágítatlan" vadak a legváratlanabb helyeken bukkanhatnak elő és a sofőrök sokszor csak azt látják, hogy elsötétül az ablakuk, majd szinte ugyanabban a pillanatban már ütköznek. Akkor sincs feltétlenül biztonságban az autós, ha az út mellett kerítés húzódik, hiszen az űzött szarvas számára ezek sokszor nem jelentenek akadályt.

A vadállatok élettere folyamatosan csökken Vas megyében is, az építkezések elvágják őket korábbi területeiktől, a gépek zaja pedig nappal is megriaszthatja az állatokat, így a vadveszély minden órában fennáll. Az autósokat jelenleg semmi nem védi ilyen helyzetekben, tehát ha elgázolnak egy vadat, akkor a járművükben keletkezett kárt nem téríti meg a vadásztársaság. (Korábban arra is volt példa, hogy a vadásztársaság követelte az értékes vad árát az állatot elgázolótól.)  Egyedüli kárenyhítést a casco biztosítás nyújthat, amely azokra a károkra nyújt fedezetet, melyek egy előre nem látható, nem várt esemény során keletkeznek. Itt sem árt azonban elolvasni az apróbetűt és természetesen a casco-ért is fizetni kell.
 
Információnk szerint az egervölgyi balesetben összetört Volvo-nak mindössze két hónapot örülhetett a gazdája, viszont utólag is köszönetet mondhat a mérnököknek, amiért megúszta ezt a balesetet.

 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.