Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. augusztus 13.

Szerinted ki akartam futni az autó elé? - kérdezte a gyalogos a vészfékező sofőrtől

Kérjük, hogy olvasóink képzeljék magukat a sofőr helyébe! Fékeztek volna, vagy nem, ha a szemük sarkából észreveszik a fedélzeti kamera által rögzített szituációt?

A dashcam adatai alapján szabályosan közlekedett a szombathelyi Thököly Imre utcában a belváros felé egy személyautó, amikor a menetirány szerinti bal oldalról egy férfi szaladt volna át az úttesten.

Az autó vezetője előre és az út jobb oldalára koncentrál,t, hogy ne induljon el onnan autó, ne lépjen az úttestre gyalogos, vagy hogy időben észrevegye a nyíló kocsiajtót. A sofőr a szeme sarkából látta meg az úttesten átrohanó férfit és a fékbe taposott.

 

Szerencsére másik autó nem ütközött a hátuljának, a gyalogos pedig majdnem nekirohant a vezető ajtajának. A szaladó férfi ingerülten szólt oda a sofőrnek, hogy "szerinted ki akartam futni az autó elé"?

Szerencsére a dashcam órája is látszik a felvételen, így nem nehéz megtudni, mennyi ideje lett volna töprengeni a válaszon a gépjárművezetőnek, mielőtt a fékre lép. (Csendben jelezzük, hogy egy gyalogosgázolásnál nem lenne elegáns arra hivatkozni, hogy "szerintem a gyalogos nem is akart az autó elé futni".)

 

Kérjük olvasóinkat, hogy írják meg, Önök szerint itt ki hibázott? A gyalogos, aki át akart rohanni az úton a kamerás autó mögött, vagy a sofőr, aki túlreagálta az egészet és nem is kellett volna foglalkoznia a gyalogossal?

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.