Szerző: Miskolci Járási Ügyészség 2019. október 07.

Unalomból dobták be kővel az autópályán haladó autómentő szélvédőjét

A fiatal lányok jó bulinak gondolták, hogy egy hídról bedobják egy autómentő szélvédőjét. A sofőr rutinjának köszönhetően nem történt baleset. A fiatalok megúszhatják pártfogói felügyelet kirendelésével.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú nő ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt.

A vádlottak 2017. június hónap végén az esti órákban az emődi bányatavakat Emőddel összekötő M30-as autópálya felüljáróján gyalogosan közlekedtek Emőd irányába. Megelőzőleg köveket vettek magukhoz, majd a felüljárón a Budapest irányában lévő oldalra érve, a kövekkel szórakozásból dobálni kezdték az elhaladó autókat.

Az autópálya ezen szakaszán közlekedett az autómentéssel foglalkozó sértett tehergépjárműjével, amin egy összetört gépjárművet szállított, amikor a lányok egyike egy kődarabbal eltalálta a szélvédőjét.

A kép illusztráció

A sofőr a sok éves rutinjának köszönhetően nem tett hirtelen kormánymozdulatot, hanem lassítófékezett, majd kihajtott a leállósávba, megállt és a 112-es hívószámon azonnal bejelentést tett a rendőrségen.

A teherautó szélvédőjének jobb felső sarka betörött és bepókhálósodott, a szélvédő olyan mértékben rongálódott, hogy cserére szorult, abban mintegy 200.000 forint kár keletkezett.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmények 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendők, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak – tárgyalás mellőzésével mindkét vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

2019. májusában az M86-os autóúton, Szombathely- Zanat közelében egy Audi hajtott át egy híd alatt, amikor berobbant az üvegtető és a törmelék a sofőr és párja nyakába esett. Akkor valaki egy követ dobott a hídról az Audi tetejére, a sofőr látott két autót és gyerekeket is a hídon. Mikor az első ijedtség után elmentek Szombathelyig, majd a régi 86-oson visszamentek Zanatra, addigra a hídon már senki nem tartózkodott. A mezőgazdasági járművek által használt híd egyébként kedvelt találkozóhely, amit a rengeteg ott hagyott szemét, gyorséttermi hulladék is bizonyít.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.