Szerző: 112Press 2019. június 03.

Defektes kamion gumija miatt vészfékező Audinak ütközött egy Ford az M86-oson, Vép közelében

Szombathely felé haladó lengyel kamion kapott defektet az M86-os autóúton. A gumiköpeny berepült a belső sávba, egy Audi elé, aminek sofőrje vészfékezett és éppen meg tudott állni az útakadály előtt. A jármű vezetője azonban nem örülhetett sokáig, az érkező és szintén vészfékező Ford nekiütközött az autó hátuljának és az Audit rátolta a gumira.

A baleset Vép közelében történt és senki sem sérült meg. Információnk szerint az Audi tempomattal, 110 km/órás sebességgel haladt Szombathely felé, amikor az előtte a külső sávban haladó kamion defektet kapott és a gumiköpeny a belső sávba repült.
 
m86_07
 
Az Audi vezetője fékezett és megállt a gumi előtt, a mögötte érkező Ford vezetője azonban hiába taposta padlóig a féket, a Ford ütközött az Audival és rátolta azt a gumira, ami a jármű alá szorult.
 
m86_03
 
A helyszínelés és műszaki mentés idejére az M86-os érintett szakaszának belső sávját lezárták, Szombathely irányába egy sávon haladhatott a forgalom. A túlnyomó többség betartotta a sebességkorlátozást.
 
m86_18
 
A Fordot kitolták a padkára, az Audi alá azonban úgy beszorult a gumiköpeny, hogy azt nem tudták kirángatni alóla még úgy sem, hogy az autót emelővel megemelték. A problémát végül autómentő oldotta meg, ami daruval megemelte az Audit és kivették alóla a gumit. A Ford vezetője bírságot kapott.
 
m86_16
 
A lengyel kamion néhány száz méterrel arrébb, egy öbölben állt meg, a sofőr még sötétedés után is próbálta kicserélni a sérült kereket.
 
m86_13
 
Rossz vicc lehetett
 

Az Audi vezetőjétől megtudtuk, hogy két héttel korábban néhány kilométerrel arrébb szenvedtek nagyon különös balesetet az M86-os autóúton, Szombathely határában, Zanatnál. Egy híd alatt hajtottak át éppen, amikor berobbant az üvegtető és a törmelék a sofőr és párja nyakába esett. (A fiatal nő a mai balesetnél is az autóban ült.) Feltételezhető, hogy valaki egy követ dobott a hídról az Audi tetejére, a sofőr látott két autót és gyerekeket is a hídon. Mikor az első ijedtség után elmentek Szombathelyig, majd a régi 86-oson visszamentek Zanatra, addigra a hídon már senki nem tartózkodott. A mezőgazdasági járművek által használt híd egyébként kedvelt találkozóhely, amit a rengeteg ott hagyott szemét, gyorséttermi hulladék is bizonyít.

Defekt után ráfutásos baleset az M86-os autóúton - Audinak ütközött egy Ford 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.