Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. február 21.

Már működik a közvilágítás a halálos gyalogosgázolás helyszínén - november óta volt sötét

Sötét ruhás gyalogost gázolt halálra egy sötét szakaszon egy 19 éves fiatalember által vezetett, a megengedett sebességet túllépő Volkswagen Szombathelyen. Visszamentünk a helyszínre megnézni, hogy továbbra is sötétek-e a lámpák Szombathely határában?

A halálos kimenetelű közlekedési balesetről korábban részletesen beszámoltunk. Már az első, teljes útlezárásról szóló gyorshírünkben is megjegyeztük, hogy helyszíni tapasztalatunk alapján a hír bediktálásának időpontjában nem működött a közvilágítás azon a részen, ahol a baleset történt. Ezt többen is kifogásolták, leírva, hogy ha akkor nem működött, akkor a balesetkor sem világított. Ez viszont nem feltétlenül van így, hiszen akkor még nem tudtuk, hogy a VW nekihajtott-e valamelyik oszlopnak?

Időközben több közelben lakóval is beszélgettünk és ez alapján úgy tűnik, hogy novemberben sötétültek el a villanyoszlopok a busztársaság telephelyétől a város határáig. A halálos baleset pedig pont ezen a szakaszon történt szombaton este.

Az ütközés helyénél nem működött a közvilágítás

Kedden napnyugta után mentünk vissza a helyszínre, ahol már mindegyik oszlopon működött a világítás. Az áldozat közelében lakó családtól megtudtuk, hogy hétfőn alkonyatkor már kigyulladtak a fények, azaz az első munkanapon megjavították a hibát. Bár többen is jelezték, hogy szerintük nem hibáról van szó, hanem "rezsicsökkentésről". Ezt egyelőre nem tudjuk.

Az első munkanapon megjavult a közvilágítás a halálos baleset után

Az viszont biztos, hogy korábbi felhívásunkra senki sem jelentkezett, aki a baleset előtt napokkal, hetekkel, vagy hónapokkal bejelentette volna hibaként a nem működő világítótesteket.

muskatli2

Egy kutyát sétáltató férfi elmondta, hogy megfigyelése alapján jelentősen csökkent a Muskátli utcán közlekedő járművek sebessége a halálos kimenetelű gázolást követően. Szerinte sokkal többen betartják a 40-es és 50 kilométer/órás sebességkorlátozást a "lakott terület vége" tábla előtt. A munkahelyén is téma volt a baleset hétfőn. Tudják, hogy ki volt az áldozat és azt is, hogy ki volt a járművezető. Megkérdeztük a férfit, hogy szerinte ki hibázott? Ő gondolkodás nélkül azt mondta, hogy mindketten, de a járművezető hibája a nagyobb. A beszélgetőpartnerünk a héten tervezi ledes és fényvisszaverővel ellátott nyakörv beszerzését a közepes termetű kutyájára.

A kép illusztráció Forrás: ebay.com

A 19 éves sofőr egyébként súlyos, töréses arcsérülést szenvedett. A későbbiekben bíró elé kell állnia. Az elhunyt férfi a közelben lakott a feleségével. Fél perc sem kellett volna, hogy hazaérjen a kutyájával.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.