Barion Pixel
Szerző: Vas VRMFK / Fotó, videó: 112Press 2023. szeptember 28.

Mégis a túlélő vezethette a tv-toronyhoz berepülő BMW-t - vádemelési javaslat

Az autót sem az elhunyt, sem a túlélő nem vezethette volna, mivel az előzőnek még, az utóbbinak pedig már nem volt vezetői engedélye. Az életben maradt férfi azt bizonygatta, hogy ő csak utas volt az autóban, a rendőrség szerint azonban ő vezetett addig a pillanatig, amíg a BMW nagy sebességgel a levegőbe emelkedett.

Ahogyan arról a 112Press részletesen beszámolt, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2022. december 11-én a 7441-es úton. Egy 34 éves férfi utasával személygépkocsival közlekedett Halastó felől Hegyhátsál irányába. Az út 18-as kilométerszelvényében letért az útról, majd a jobb oldalon először a szántóföldbe csapódott, majd többször megpördülve a tetőlemezére borulva állt meg. Az autóban utazó fiatalember a baleset következtében kiesett, és a helyszínen életét vesztette. A gépkocsit vezető férfi könnyebben sérült meg.

A szakértői vélemények, tanúkihallgatások és egyéb bizonyítékok alapján a sofőrt a nyomozó hatóság halált okozó járművezetés ittas állapotban, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettek megalapozott gyanúja miatt kihallgatta, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezte letartóztatását.

A BMW többször is a levegőbe emelkedett, ketten kizuhantak belőle

Az eljárási cselekményeket a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Szombathelyi Járási Ügyészségnek. 

A sofőr és utasa kizuhant a BMW-ből Hegyhátsálnál


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.