Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság / Fotó, videó: 112Press 2019. október 03.

400 tűzoltó és 40 tűzoltóautó lesz szombaton Szombathely Fő terén

Ötödik alkalommal rendezik meg a Vas megyei tűzoltótalálkozót Szombathely Fő terén, szombaton 10 órától. A megszokott programok mellett az idén egy Szent Flórián szobrot is felszentelnek. A járművek elvonulása 14 órakor kezdődik.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tisztelettel várja mindazokat a felnőtteket és gyermekeket, akik közel négyszáz tűzoltó és negyven tűzoltó gépjárműfecskendő jelenlétében kilátogatnak az október 5-én a szombathelyi Fő téren megrendezésre kerülő V. Vas Megyei Tűzoltó Találkozóra.

A szombathelyi Fő teret idén is ellepik a Vas megyei hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók és azon gépjárműfecskendők, amelyek a nap huszonnégy órájában szolgálatba állnak a megye lakosságának biztonsága érdekében. A rendezvény 10.00 órakor a megnyitóval kezdődik és délután 14.00 órakor a tűzoltó gépjárműfecskendők ünnepélyes elvonulásával zárul majd.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűzoltó találkozó részletes programja itt olvasható:

09.40-09.55    Térzene (Szombathely Város Koncert Fúvószenekar

10.00-10.50     Megnyitó (Szent Flórián szobor felszentelése, megáldása, valamint a rendezvényen résztvevő tűzoltó egyesületek részére Szent Flórián szobor kicsinyített másolatának átadása, amely az összetartozás jelképéül szolgál)

10.55-11.20     Ünnepi menet a Sarlós Boldogasszony – Székesegyházba

11.00-13.30     Kis tűzoltó próbatétel, kis tűzoltó avatás, vízszállító gépjármű bemutatása, feszítő-vágó berendezések bemutatása, kötélpálya, TFA feladatok kipróbálása, füstsátor.

13.00-13.30     Spider Mentőcsoport és Borostyánkő Mentőcsoport kutyás bemutatója

14.00-              Gépjármű fecskendők, különleges szerek egységes elvonulása a Fő térről

Videóink a korábbi évek tűzoltótalálkozóin készültek:

IV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó Szombathelyen - tűzoltóautók felvonulása; Fotó: Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKIIV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó Szombathelyen; Fotó: Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKI
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.