Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;112Press 2018. szeptember 22.

IV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó Szombathelyen

A vasi tűzoltók negyedik találkozóján közel 400 tűzoltó és ötven gépjárműfecskendő sorakozott fel a a szombathelyi Fő téren szeptember 22-én.

 

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is megrendezte a Vas megyei hivatásos, önkormányzati, önkéntes, létesítményi tűzoltók találkozóját. A rendezvénynek az eső sem szabott gátat, délelőtt tíz órakor több száz tűzoltó sorakozott fel a Szentháromság-szobor előtt.

IV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó - légifotó

Elsőként Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a találkozó résztvevőit. Beszédében kiemelte „ a Vas Megyei Tűzoltó Találkozó már nem csupán hagyomány, hanem megyei sajátosság is egyben”, ugyanis ekkor adódik lehetőség arra, hogy tűzoltó bemutatókkal egy családi programként hozzuk közelebb a családokhoz a tűzoltói hivatást.

IV. Tűzoltótalálkozó; Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKI

Az ezredes beszélt arról, hogy az elmúlt időszakban milyen természet adta kihívásokkal kellett megküzdeniük a megyei egységeknek, de köszönetet mondott a tűzoltók családjainak is, akik támogatásukkal megfelelő hátteret biztosítanak a szakmai feladatok ellátásához.

IV. Tűzoltótalálkozó; Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKI

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is köszönetét fejezte ki a tűzoltók felé, azért a munkáért, amit a Vas megyei lakosság biztonságérzetének megóvásáért tesznek nap, mint nap. Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere azt az összetartást emelte ki, amely a Vas megyei tűzoltókat jellemzi. Az ünnepi beszédeket követően Dr. Bognár Balázs Szent Flórián emlékplakettet adott át Majthényi Lászlónak, a Vas Megyei Közgyűlés elnökének.

IV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó - légifotó

Az ünnepség következő eseményeként a hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók képviselői emléklakatot helyeztek el, az erre a célra kialakított bontóbaltán. Elsőként Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, igazgató és Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke helyeztek el lakatot, majd őket az egyesületek képviselői követték.

IV. Tűzoltótalálkozó; Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKI

Az ünnepséget követően a rendezvényre kilátogatók megtekinthették a Fő téren felsorakozott tűzoltó gépjárműfecskendőket, majd a 2018. évi TFA HUNGARY-Bük az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóverseny feladataiból tartottak bemutatót azok a versenyzők, akik részt vettek az augusztusban Bükfürdőn megrendezésre kerülő versenyen.

IV. Tűzoltótalálkozó; Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKI

A nap egyik várva várt programja a kis tűzoltó próbatételt volt. A gyermekeknek egy tűzoltó pályát kellett sikeresen teljesíteniük, majd kaptak egy kis tűzoltó igazolványt, közösen esküt tettek, amelynek szövegét Dr. Bognár Balázzsal mondtak el közösen.

IV. Tűzoltótalálkozó; Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKI

A tűzoltó találkozót a gépjárműfecskendők ünnepélyes elvonulása zárta.

IV. Tűzoltótalálkozó; Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKI

IV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó Szombathelyen - tűzoltóautók felvonulása; Fotó: Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKIIV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó Szombathelyen; Fotó: Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKI
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.