2019. január 28.

Tovább akart menni az elütött gyalogos - mentőt hívott a Peugeot sofőrje

Az idős férfi a buszmegállóhoz sietett, ezért nem ment el a kijelölt gyalogátkelőhelyig. Az érkező Peugeot sofőrje már későn vette észre és a személyautó elütötte.

Frissítés: Az elütött idős férfi fia jelentkezett a 112Press szerkesztőségénél és tolmácsolta édesapja gondolatait.

DSC_9026

 

 

 

Csúcsidőben történt baleset a szombathelyi Ady térnél, személyautó ütött el egy gyalogost. Az autót vezető férfi kérdésünkre elmondta, hogy a Petőfi Sándor utca felé tartott a Sörház utcában. A közvilágítást már lekapcsolták és havas (ónos) eső esett.
 
DSC_9036
 
-A belső sávban haladtam és belenéztem a tükörbe, hogy a mögöttem érkező busz előtt biztonságosan ki tudok-e sorolni a külső sávba. Mire visszanéztem már ott volt előttem a gyalogos. Fékeztem, de kis sebességgel elütöttem. A férfi felállt, látszólag nem esett baja. Azt mondta, hogy felírja a rendszámomat és megy tovább. Ebbe nem egyeztem bele, mert  koppant a feje az ütközésnél, ezért mentőt hívtam.
 
DSC_9029
 
A sofőr jól döntött, hiszen ilyenkor nem lehet tudni, van-e valamilyen belső sérülése a gyalogosnak. A mentők kórházba szállították az idős férfit. Úgy tudjuk, hogy valóban megúszta karcolásokkal az esetet. Azonban ha a sofőr hagyja elmenni az elütött gyalogost és ő később rosszul lesz, akkor akár segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelnie kell.
 
DSC_9034
 
A gyalogos a volt benzinkúttól sietett volna át az ott már négy sávos úttesten a buszmegállóhoz, kb. félúton két gyalogátkelőhely között. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.
 
Nem hívtak mentőt, a Facebook-on cserbenhagyásként jelent meg az eset
 
A közelmúltban történt, hogy egy gyerek figyelmetlenül szaladt át az úttesten és egy érkező autó elé került. A jármű vezetője vészfékezett és meg is állt a gyerek előtt, aki azonban elesett az ijedtségtől. Az autó vezetője is halálra rémült, amikor az autója előtt eltűnt a gyalogos, de nagyon megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy a gyerkőcnek kutya baja, mert hozzá sem ért az autóhoz. A járművet vezető hölgy megsimogatta a gyerek fejét és mindenki folytatta az útját.
 
A gyerek kabátja és nadrágja azonban koszos lett az esésnél, otthon pedig magától értetődő módon elmesélte, hogy egy néni elütötte autóval. Az anya pedig nem kételkedett csemetéje szavában, hanem íziben ki is írta a felháborító cserbenhagyást a Facebookra egy gyorsan összeütött házi körözéssel együtt. Özönlöttek is a szánakozó, felháborodott hozzászólások (még részvétnyilvánítás is, hiszen nem mindenki képes értelmezni az olvasottakat), de érdekes módon az üzenetek küldőinek lelkesen, sok szomorújellel válaszolgató édesanya azonnal letiltott minket, amikor arról érdeklődtünk, tett-e feljelentést a rendőrségen? (Mint kiderült, nem tett.) Aztán jelentkezett az autóvezető is, de hozzászólása csak nagyon rövid ideig volt olvasható, mert az anya törölte a teljes bejegyzést.
 

Tanácsunk a fentihez hasonló esetre: a későbbi félreértések elkerülése végett célszerű felhívni a gyerek, vagy fiatalkorú szüleit és elmondani nekik, mi történt. Ha a legkisebb eshetőség is felmerül, hogy a szülő nem hiszi el a történteket, akkor viszont rendőrt kell hívni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.