2018. december 10.

Busz sodort el kerékpárost Szombathely közelében

A biciklis balra, a büntetés-végrehajtási intézet felé akart lekanyarodni, a mögötte érkező, Salköveskútba tartó autóbusz elsodorta.

DSC_5000

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt hétfőn reggel Szombathely és Söpte között. A Szombathely felől érkező kerékpáros balra akart kanyarodni, ezért behúzódott a felezővonalhoz, a mögötte érkező autóbusz vezetője azonban későn vette észre és a busz elsodorta a biciklist.

 

 
DSC_5004
 
A balesetben a kerékpáros férfi könnyű sérülést szenvedett. A reggeli csúcsforgalomban nagyobb torlódás alakult ki, a járművek egy sávon haladhattak, több perces várakozás után.
 
DSC_5003

Egy szemtanútól megtudtuk, hogy a kerékpáron nem volt világítás és a biciklisen sem volt jólláthatósági mellény.

DSC_5011

DSC_5013

 

Ittas vezetők akadtak fenn az ellenőrzésen vasárnap Szentgotthárdon és Sárváron

A rendőrök 2018. december 9-én egy helyi lakossal szemben intézkedtek Szentgotthárd belterületén. A férfivel szemben felmerült a gyanú, hogy alkohol fogyasztását követően vett részt kocsijával a közúti forgalomban, amit a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolt. A sofőr a vezetői engedélyét sem tartotta magánál, ezért vele szemben – előállítását követően – a Körmendi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indított.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé 2018. december 9-én az a celldömölki lakos is, akit Sárvár térségében igazoltattak a járőrök. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították. A sofőrrel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja büntetőeljárás indult.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.