2016. október 16.

Tömegszerencsétlenség ónos eső miatt - osztrák-magyar gyakorlat Oberwart közelében

A meredek erdei úton traktor, farönkszállító, autóbusz és több személyautó ütközött az ónos eső miatt. Több tucat sérült, halottak, roncsba szorult emberek várták a mentőcsapatokat, akik csak gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt a gyakorlat kiírása szerint. Videón mutatjuk.

Közel ötszázan vettek részt az ausztriai Oberwart (Felsőőr) melletti esti gyakorlaton, köztük 44 magyar tűzoltó és mentő. Az osztrák szevezők nem fukarkodtak a roncsokkal, az egyik balesetet szenvedett autót pedig több mázsás farönkökkel is megszórták. Ahogy a valóságban, úgy a gyakorlaton sem csak az úton találtak roncsokat, sérülteket és halottakat a mentőcsapatok, akiknek először biztonságosan ki kellett szabadítaniuk a bajba kerülteket, majd a jeges aszfaltot kerülve biztonságos gyűjtőhelyre kellett vinniük a sérülteket, ahonnan először a legsúlyosabb állapotban lévőket szállították kórházba.

Videónkban a gyakorlat számos mozzanata megtekinthető. Megörökítettük munka közben a magyar tűzoltókat és mentőket is és a kb. 8 ezer lakosú Oberwart jó pár tűzoltó és mentőjárművét.

Tömegszerencsétlenség az ónos esőben - mentési gyakorlat Ausztriában
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.