Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. május 14.

Tűzoltó versenysportban vetélkedtek a lánglovagok

Sportversenyen mérték össze tudásukat Vas megye hivatásos tűzoltói Szombathelyen, a Petőfi-telepen lévő gyakorlópályán.

2018.05.14.Szombathely

A kétévente megrendezésre kerülő verseny célja a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság készenléti állományának fizikai állóképességének felmérése, valamint a tűzoltó versenysport hagyományainak ápolása volt. A megmérettetésen a sárvári, szombathelyi, valamint a körmendi katasztrófavédelmi kirendeltség állományából is voltak indulók, akik 10-10 fős csapatokkal nevezhettek a versenyre.

2018.05.14.Szombathely

A tűzoltók több versenyszámban mutathatták meg, hogy mire képesek. A csapatok elsőként a százméteres akadályfutás során mérhették össze ügyességüket és rátermettségüket, amelynek sikeres teljesítéséhez különböző pályaelemeket kellett leküzdeni. Át kellett verekedniük magukat egy két méter magas deszkapalánkon és végig kellett szaladniuk egy keskeny gerendán át egészen a célvonalig, miközben tűzoltótömlőt gurítanak és kapcsolnak össze. A dolog azonban bonyolultabb volt, mint hangzik, hiszen a pálya teljesítése közben egy szerelési feladatot is meg kellett oldani a tűzoltóknak. Az akadálypálya legfontosabb kritériuma a gyorsaság volt, persze emellett a hibákért is pontokat vontak le a szigorú versenybírók.

2018.05.14.Szombathely

Másodikként a négyszer százméteres váltófutás következett. A csapat első induló tagjának egy létra segítségével kellett túljutni az első akadályon, egy kisházon, a második tagnak a továbbjutáshoz ismételten meg kellett hódítania a kétméteres palánkot, a harmadik versenyző feladata egy sugár megszerelése volt, ennek teljesítése után indulhatott tovább a negyedik csapattag, akinek végül egy tálcatüzet kellett porral oltó készülékkel megfékeznie.

2018.05.14.Szombathely

A harmadik, egyben utolsó megmérettetés a kismotorfecskendő-szerelés volt, amelynek sikeres végrehajtásához a tízfős csapat hét tagjának kellett összehangoltan együtt dolgoznia.

2018.05.14.Szombathely

A versenyszámokat követően Seper András tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a legjobbaknak járó díjakat és elismeréseket. Száz méteres akadályfutásban első helyen Stajrits Tamás tűzoltó őrmester végzett, míg második Veiczer Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester lett, harmadik helyen pedig Iszak Gábor címzetes tűzoltó zászlós ért célba. Négyszer száz méteres váltófutásban első helyezett csapat a sárvári, míg második a körmendi, harmadik pedig a szombathelyi tűzoltóság csapata lett.

2018.05.14.Szombathely

Kismotorfecskendő szerelési versenyszámban a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Összesített eredményeket figyelembe véve, abszolút győztes a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata lett, akik megyénket képviselhetik az országos tűzoltó versenyen június 18-20-án.

2018.05.14.Szombathely

2018.05.14.Szombathely

2018.05.14.Szombathely

2018.05.14.Szombathely

2018.05.14.Szombathely

2018.05.14.Szombathely

Fotó: Egyed László tűzoltó alezredes/Vas MKI

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.