Barion Pixel
2021. augusztus 30.

Tetőtérben keletkezett tűz - négy sugárral oltották a lángokat Szombathelyen

Az alsó szinten dolgozó férfi az áramszünet miatt ment a biztosítószekrényhez, de csak rövid időre tudta visszakapcsolni az áramot, ezután észlelte, hogy a tetőtérben felcsaptak a lángok.

Teljes terjedelmében égett egy sorház jellegű lakóépület tetőszerkezete Szombathelyen, a Kisfaludy Sándor utcában. A tűzesethez a város hivatásos és önkéntes tűzoltói érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet. A tűzoltás idejére az épületből kikísértek a lakókat - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Tűz a szombathelyi Kisfaludy utcában

A mentők megfigyelésre három embert szállítottak akórházba, a házban lakó édesanyát és két gyermekét. Információnk szerint az apa éppen az alsó szinten dolgozott, amikor elment az áram. A biztosítószekrénynél csak rövid időre tudta visszakapcsolni az áramot, majd észlelte a tetőtérben felcsapott lángokat.

Tűz a szombathelyi Kisfaludy utcában

A felső szint teljesen kiégett.

Tűz a szombathelyi Kisfaludy utcában

A szomszédos társasházból 16 embernek kellett elhagynia az otthonát. A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek ezekre az épületekre. A tűz eloltása után a szomszédok visszatérhettek a lakásaikba.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.