Szerző: Budakörnyéki Járási Ügyészség 2018. augusztus 16.

Sírokat, kőkeresztet rongáltak fitalok - több százezres kárt okoztak

A fiatalok egy szerb ortodox temetőben ütötték el az időt, 15 síremléket rongáltak meg és egy kőkeresztről letörték a tűzzománcozott ikont. A kár több százezer forint, az ügyészség rongálás miatt emelt vádat.

2018.08.16.Sírrongálás-vádemelés

A bűnügy vádlottjai, két fiatalember 2017. júniusában, egyik este a HÉV Budakalász-Lenfonó állomásán találkoztak, velük volt egy gyermekkorú ismerősük. Egyikük ötlete nyomán a szerb ortodox temetőbe mentek. A temetőt kerítés vette körbe, de nem volt lezárva.

2018.08.16.Sírrongálás-vádemelés

Az elkövetők az este, és az éjszaka alatt a temető különböző részein 15 sírt rongáltak meg, a síremlékek fejfáit ledöntötték, így a fedlapok, virágtartók összetörtek. A fiatalok a síremlékekben 30.000- 200.000 forintig terjedő összegben okoztak kárt. A vádlottak a temetőben felállított kőkeresztet elfordították, a keresztet díszítő tűzzománcozott ikont letörték, mellyel 120.000,- forint kárt okoztak

2018.08.16.Sírrongálás-vádemelés

A Budakörnyéki Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat, a vádlottak bűnösségéről a Szentendrei Járásbíróság fog dönteni. A vádlottak gyermekkorú társával szemben az ügyészség megszüntette az eljárást.

2018.08.16.Sírrongálás-vádemelés


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.