Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. június 20.

Így lőtte ki a TEK mesterlövésze a felhevült palackokat Ikerváron és Meggyeskovácsiban – videó

Nem csak a lövéseket mutatjuk meg, de megírjuk azt is, mi okozhatta a műhelybenn keletkezett tüzet Meggyeskovácsiban és hogy mennyit segített a szomszéd, aki nem csak a fejét vakarta, amikor meglátta az első lángnyelveket.

Két felhevült gázpalack kilövéséhez kérte a rendőrség segítségét a katasztrófavédelem 2022.június 19-én. Ikerváron és Meggyeskovácsiban is kiégett egy melléképület, ezekből hozták ki a sárvári tűzoltók a palackokat. A helyszínre a TEK mesterlövésze érkezett.

A rendőrség lezárta az utcát

A területet rendőrök és polgárőrök biztosították. A környék lezárása után megbizonyosodtak arról, hogy a leadandó lövések irányában senki sem tartózkodik, majd a mesterlövész kilőtte a palackokat.

Videónkban jól látszik, hogy a TEK munkatársa nem csak úgy találomra eresztett bele hét-hét lövést a palackokba. A végeredmény magáért beszél.

Az egyik kilőtt palack

A sárvári tűzoltók Ikervárra vonultak először és éppen befejezték az oltást, amikor jelzés érkezett  a szomszéd településről, Meggyeskovácsiból is. Ezt is megmutatjuk olvasóinknak, milyen az, amikor káreset helyszínén éri az újabb riasztás a tűzoltókat.

Őszinte válasz

Meggyeskovácsiban beszéltünk a kiégett melléképület tulajdonosával, akinek sikerült meglepnie bennünket a válaszával.

-Van sejtése, mi okozhatta a tüzet?

-Igen. Valószínűleg cigaretta.

-Ki cigarettázott?

-Én…

Sok eset után általánosságban elmondhatjuk, hogy ilyenkor általában az „okozó” letagadja a dolgot, azt mondja, hogy fogalma sincs, mi történhetett. A meggyeskovácsi férfi azonban elmondta, hogy neki attól nem lesz jobb, ha hazudik.

Felelevenítette, hogy bent cigarettázott a műhelyben, ahol felszerelt fém csikktartó is van. Egy rövid időre kiment az épületből a cigarettája nélkül és bement a főépületbe. Itt hallotta meg, hogy a szomszéd kiabál: "Tűz van! Ég a műhely!"

Polgárőrök biztosították a helyszínt, hogy biztosan senki ne menjen a közelbe

-Azonnal kiszaladtam és láttam a lángokat az ajtó mellett. Leakasztottam a locsolótömlőt, hogy azzal kezdem oltani a tüzet, de addigra a műhelyben lévő csatlakozó már elolvadt. Ekkor megpróbáltam kinyitni az ajtót, de elviselhetetlenül forró volt, ahogyan az az ujjbegyeimen jól látszik.

A férfi megfogta az égő műhely ajtaját

A férfi ezután egy kis porral oltót hozott, ami a pár másodperces működésével semmire nem volt elég.

-A tűzoltók kiérkezése örökkévalóságnak tűnt, pedig valójában nagyon gyorsan ideértek. De addig csak nézni tudtam, hogyan vesznek oda a gépek és az épület. Próbáltam szólni a másik szomszédnak is, hogy nagy baj van, de nem volt otthon. A tűzoltóknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a műhely melletti épületekre. Hálás vagyok ezért.

Sárvári tűzoltók oltják a műhelyt Meggyeskovácsiban

-A parázsló cigaretta közelében talán olajos rongy lehetett, mert előtte dolgoztam. Valószínűleg az gyulladhatott meg. Legyen ez tanulság másoknak is, égő cigarettát soha ne hagyjanak sehol, még akkor sem, ha csak rövid időre mennek valahová.

A TEK munkatársai a kiégett műhely előtt, Meggyeskovácsiban

Beszéltünk a szomszéddal is, aki éppen kerítésoszlopokat állított a kertjében. A férfi onnan látta meg a lángnyelveket a műhely ajtajában.

A másik kilőtt palack

-Azonnal kiabáltam a feleségemnek, hogy hívja a tűzoltókat és elindultam a szomszédomhoz. Nem mertem szaladni, mert van egy nagytermetű kaukázusi juhászkutyája, de kiabáltam, hogy jöjjön, mert tűz van. Ezután visszamentem a házba a saját tűzoltókészülékemért. Nem gondoltam, hogy csak ilyen rövid ideig működik. Emiatt most elhatároztam, hogy vásárolok egy 6 kilogrammos tűzoltó készüléket, amit úgy helyezek el, hogy könnyen hozzáférhető legyen – mondta a szomszéd, akinek a gyors helyzetfelismerése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a közeli épületekre nem terjedt át a tűz.

A TEK mesterlövésze lőtt ki gázpalackokat épülettűz után Ikerváron és Meggyeskovácsiban



Két tűz rövid időn belül Ikerváron és Meggyeskovácsiban




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.